Bakåtvänd bilbarnstol

Från ca 9 månaders ålder upp till 4-5 år ska barnet åka baklänges. Många vänder barnet för tidigt, redan vid 3 års ålder, men det säkraste är att barn får åka baklänges längre än så. BeSafe iZi Plus och Modular är godkända enligt ECE R44- 04 och Plustestgodkänd till 25 kg för bakåtvänd montering.

Bakåtvänt är säkrast

Ett barn som färdas framåtvänt löper fem gånger högre risk för framför allt allvarliga nack- och skallskador i jämförelse med ett barn som åker bakåtvänt. Det beror på att ett barns huvud är stort och tungt i förhållande till resten av kroppen. En ettårings huvud utgör cirka 25 procent av barnets totala vikt, på en vuxen är motsvarande siffra sex procent. Vid en krock pressas kroppen mot barnstolens ryggstöd och påfrestningen på barnets nacke och huvud blir betydligt mindre i en bakåtvänd stol. Tidigast vid 4-5-års ålder kan man vända till en framåtvänd stol.

BeSafe iZi Plus och BeSafe iZi Modular

Med BeSafe iZi Plus sitter barnet säkert i en bakåtvänd stol som är Plustestgodkänningen till 25 kg, som i kombination med den höga ryggen gör att ditt barn kan färdas bakåtvänt till minst fem års ålder. Bilbarnstolen är godkänd enligt ECE R44 04.

Om de bakåtvända stolarna

Kontakta If Barn i bil

Ring 0775-333 010 om du har frågor om beställning, din order eller leverans av bilbarnstol. Du kan även mejla till market@hts.no

 • barn i klätterställning

  Säkerhet för nyfikna barn

  Föräldrar vill se barn växa upp tryggt och säkert. Vi har tips om barnsäkerhet.

  Barnsäkerhet
 • Barn reser i bil

  Resa med barn

  Tips om du reser med barn, för att resan ska gå så smidigt och bra som möjligt.

  Tips när du reser med barn
 • Treåring i lekparken

  Barn behöver försäkring

  Ge ditt barn en försäkring som gäller dygnet runt och för sjukdom och olycksfall. 

  Barnförsäkring