Jenny hjälper Anja och Filippa

Anja Pärson och Filippa Rådin bygger sitt hållbara drömhus nära havet utanför Umeå. Vår skadechef Jenny Rudslätt vill hjälpa paret att bygga hållbart – och därför har hon hälsat på för att för att ge sina experttips.
Här delar vi med oss av Jennys alla tips om hur du kan förebygga skador och bli rätt försäkrad oavsett om du bygger nytt, bygger om eller renoverar.

Hur får du badrummet att hålla?

Se filmen där Jenny står i Anja och Filippas blivande badrum och delar med sig av sina viktigaste tips. Hur undviker du vattenskador och varför bör du ta bilder under tiden badrummet byggs?

Läs fler tips om hur du förebygger vattenskador

Mer att tänka på när du renoverar ditt badrum

Hur undviker du vattenskador i köket?

Se filmen med smarta tips för dig som planerar nytt kök. Ta del av Jennys råd till Anja och Filippa om hur de ska undvika fuktskador och varför droppskydd under kyl, frys och diskmaskin är så viktigt.

Läs fler tips om hur du undviker fuktskador i köket

Mer att tänka på när du renoverar köket

Är du och ditt hus rätt försäkrat?

Se filmen när Jenny går runt med Anja och Filippa på strandtomten och tipsar om vad de ska tänka på för att nya drömhuset ska bli rätt försäkrat. Behöver poolen tas upp? Och andra byggnader på tomten?

Läs mer i vår försäkringsguide

Jenny Rudslätt

Vår skadechef Jenny brinner för att hjälpa våra kunder när något hänt. Hon har lång erfarenhet och kunskap om hur skador enkelt kan förebyggas. Därför vill hon hjälpa Anja och Filippa med tips och råd – och som Jenny säger: den mest hållbara skadan är den som aldrig sker.

Anja Pärson

Anja är Sveriges genom tiderna största alpina stjärna. Hon drar sig inte för att hugga i och när hon nu bygger hus själv ifrågasätter hon självklart materialval som inte är hållbara. Det finns oftast en lösning – det gäller bara att tänka till och våga göra annorlunda.

Filippa Rådin

Filippa är stylist och designer och den som har de stora visuella visionerna för husbygget, utan att tumma på idén om att bygga världens mest hållbara hus med minimal inverkan på naturen runtomkring. Hennes ledord går igen i alla val: cirkulärt, beständigt och fossilfritt.

Hitta rätt försäkring

Se till att din villa eller fritidshus har en riktigt bra försäkring. Här kan du läsa mer, jämföra och välja den försäkring som passar dina behov bäst.