Därför bör du jämföra hemförsäkringar

Det är lätt att låta månadskostnaden styra när man väljer försäkring. Men det kan vara värdefullt att jämföra hemförsäkringen hos olika försäkringsbolag för att se vad du egentligen får för pengen.

Grundskyddet är normalt detsamma i en hemförsäkring, men det kan finnas skillnader som påverkar ditt val. Fundera på vad som är viktigt för dig och vilket behov du har. Exempel på saker som kan vara värda att jämföra:

  • Hur mycket kan du få som mest i ersättning om dina prylar förstörs i en brand, blir stulna eller på annat sätt försvinner?
  • Ingår en otursförsäkring, ofta kallad drulle, i försäkringen?
  • Får du hjälp om du krävs på skadestånd eller råkar ut för id-stöld?
  • Vad gäller om din cykel blir stulen, hur mycket får du i ersättning då?

Vi hjälper dig gärna

Försäkringsdjungeln kan upplevas snårig, men vi hjälper dig gärna. Välkommen att boka tid med en av våra försäkringsrådgivare för att se över ditt försäkringsbehov.

Hur ser reseskyddet ut?

En annan sak som vanligtvis ingår i din hemförsäkring är ett reseskydd där du är försäkrad även på resande fot, både i Sverige och utomlands. Hur många dagar omfattar den och går det att förlänga?

Självrisken kan också variera

Självrisken, alltså den del av skadekostnaden som du betalar själv, kan också variera. Så det kan också vara värt att jämföra vad den egna kostnaden skulle bli om olyckan är framme.

När du är klar över vilket behov du har kan du bättre jämföra olika hemförsäkringars pris och hitta den bästa hemförsäkringen för just dig.

Hemförsäkringen beror på hur du bor

Olika faser i livet innebär olika slags hemförsäkringar. Om du bor i hyresrätt, egen bostadsrätt eller eget hus påverkar ditt val av hemförsäkring.

Om du bor i andra hand

Om du bor i andra hand ska du välja  hyresrättsförsäkring oavsett om du bor i någon annans bostadsrätt, hyresrätt eller hus. Du behöver bara en försäkring som gäller för dig och dina saker. 

Kvinna dricker te
Anpassa din hemförsäkring till din livssituation.