Utökat skydd för hästägare

Vi vill underlätta för dig som hästägare. Du som har din häst och ditt hem försäkrat hos oss får ett extra försäkringsskydd, helt utan kostnad.

Att ha en häst innebär ett stort ansvar och blir en stor del av ditt liv, eller kanske till och med hela ditt liv. För att förenkla livet som hästägare har vi därför ett utökat försäkringsskydd för dig som har din hästförsäkring och Stor Hemförsäkring hos oss.

Det utökade försäkringsskyddet är kostnadsfritt och ingår automatiskt när du har Stor Hemförsäkring och någon av våra hästförsäkringar för din häst.

Detta ingår

Avbeställningsskydd – Om du måste ställa in en bokad och betald resa på grund av att din häst blir allvarligt sjuk eller skadad får du ersättning med vad resan kostat dig.  

Ersättningsresa – Du får ersättning om du måste avbryta en påbörjad resa och resa hem under restidens första hälft på grund av att din häst blir allvarligt sjuk eller skadad.

Olycksfallsföräkring – Om en person skadas vid ett olycksfall som din häst orsakar eller som sker i samband med användandet av hästen, får personen ersättning för rese- och behandlingskostnader, tandskador, bestående skador och dödsfall.

Självriskbefrielse – Du betalar ingen självrisk om din häst orsakar en sak- eller personskada som du blir skadeståndsskyldig för och får ersättning via hemförsäkringen.

Försäkring för dina saker 

I Stor Hemförsäkring ingår dessutom ett skydd för dina saker som du förvarar utanför ditt hem, upp till 80 000 kr. Det innebär att du har ett bra skydd för de saker du tar med dig till stallet eller för dina saker som du förvarar där.

 • soffbord

  Hemförsäkring

  Hemförsäkringen gäller för dig, din familj och dina saker som du äger, hyr eller lånar. Reseskydd ingår alltid. 

  Hemförsäkring
 • häst och tjej

  Försäkra din häst

  Räkna ut pris och köp hästförsäkring här. Vi bjuder på tre besök per år hos den digitala veterinären FirstVet.

  Hästförsäkring
 • häst och ryttare

  Säkerhet för hästar

  I Säkerhetsbutiken hittar du olika produkter som ökar säkerheten för både hästen och stallet.

  Till Säkerhetsbutiken