Vilken bilförsäkring ska jag välja?

Hur ska du försäkra bilen? Vilken omfattning ska du ha och vilka olika bilförsäkringar kan du välja? Vi hjälper dig med att välja en bilförsäkring som passar dig bäst. 

Vilken typ av bilförsäkring behöver du?

Trafikförsäkring måste du ha enligt lag för att få köra med bilen. Utöver det väljer du själv vad du ska ha, vilket kanske inte är så lätt. Här berättar vi om de vanliga, grundläggande försäkringsomfattningarna.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring gäller för personskador och för skador på andra fordon, men inte på den egna bilen. Därför är det lag på att du har trafikförsäkring på den bil du står som ägare till.

Läs mer om trafikförsäkring.

Halvförsäkring

Halvförsäkring är främst till för nya bilar som har gällande vagnskadegaranti. Stöld, bärgning och glasskada ingår.

Läs mer om halvförsäkring.

Helförsäkring

Helförsäkring täcker skador på bilen, även om man har orsakat dem själv, eller om t.ex. ett träd blåst ner över bilen och skadat plåten och lacken.

Läs mer om helförsäkring.

Avställningsförsäkring

Avställningsförsäkring kallas även garageförsäkring. Denna försäkring kan du ha när bilen är anmäld som avställd hos Transportstyrelsen, och du vill ha en försäkring som gäller vid stöld, brand och skadegörelse.

Läs mer om avställningsförsäkring.

Se vilken bilförsäkring som passar dig

Knappa in registreringsnumret och ditt personnummer i vår webbshop. Inom några sekunder ser du vilken av våra försäkringar som de flesta med samma bil- och årsmodell väljer. Du kan sedan lägga till tilläggsförsäkringar för ytterligare skydd. I webbshopen kan du enkelt jämföra innehållet i alla våra försäkringar för att hitta den som passar bäst för dig och din bil. Du kan ändra omfattning på bilförsäkringen när som helst, även efter köpet.

Relaterat innehåll