2021-års initiativ kring hållbarhet

Vi på If har arbetat med hållbarhet i många år och vi har nu ytterligare ökat vår omfattning och ambitionsnivå. Här hittar du hållbarhetsrapporten och artiklar om de olika initiativ vi tagit under 2021.

Hållbarhetsrapport 2021 (PDF)

Artiklar från 2021-års hållbarhetsrapport

Alla artiklar
 1. Högteknologisk fotolösning minskar utsläppen

  Ifs innovativa bilfotoinspektion handlar om en smidigare och mer miljövänlig kundupplevelse. Den sparar värdefull tid och minskar utsläppen.

  2022-04-05
  Fotoinspektion av skadad bil
 2. Ledarskapskompass vägleder ledare och anställda i att utveckla ledarskap 

  I Ifs DEI-arbete (Diversity, Equity and Inclusion) har Ifs ledare många ansvarsområden. En av de viktigaste uppgifterna är att bygga förtroende och en kultur som säkerställer att If är en bra arbetsplats för alla anställda, oavsett vem de är. För att vägleda ledarskapsinsatser på If har vi utvecklat Ledarskapskompassen. 

  2022-04-05
  Ifs DEI-arbete (Diversity, Equity and Inclusion)
 3. SBTi: Ambitiösa mål utifrån klimatvetenskapen 

  Vi måste alla bidra i övergången till en koldioxidsnål ekonomi. I oktober anslöt sig If därför till SBTi (Science Based Targets initiative), som kräver att vi sätter upp ambitiösa och vetenskapligt baserade klimatmål för bolagets verksamhet.

  2022-04-05
  Måns Edman, CFO, If Skadeförsäkring
 4. Miljö och mänskliga rättigheter – en del av försäkringsvillkoret

  I juni 2021 integrerade vi hållbarhet i vår riskhantering. Ifs företagskunder förväntas respektera mänskliga rättigheter, arbetsrätten, miljön och arbetet mot korruption. 

  2022-04-05
  Karoliina Laine, Network Manager, If
 5. Förebyggande av bränder och utsläpp med data och teknik

  Ifs främsta experter på skadeförebyggande hjälper företagskunder att bygga metoder som fokuserar på aktiva skadeförebyggande åtgärder och skydd av verksamheten. 

  2022-04-05
  Inspekterar brandskyddet