Hej student!

Som student är du mycket viktig för Ifs framtid. Som potentiell medarbetare, utvecklare och kunskapshöjare.

Vill du bli en av oss?

If är ett företag där möjligheterna är stora och arbetsuppgifterna många och varierande. Vi har användning för personer med varierande utbildningsbakgrund som ingenjörer, ekonomer, jurister och samhällsvetare. 

Vi vill fortsätta att vara ett av Nordens största och mest framgångsrika försäkringsbolag. 

Praktikplats och extrajobb samt för dig som pluggar försäkringsutbildning

Vi har samarbeten med Xenter Botkyrka, Yh Mitt i Sundsvall och Yrkeshögskolan i Göteborg för Yh-utbildning inom försäkring. Förutom studier i försäkring är programmet nära knutet till arbetslivet genom bland annat studiebesök, deltagande i branschaktiviteter och omfattande praktik – vilken du som student kan göra hos oss.

Vi arbetar även med att öka möjligheten att erbjuda praktikplatser och extrajobb, också inom andra områden, då detta är en bra möjlighet för dig som student och oss som företag att knyta kontakter.

Vi annonserar praktikplatser och extrajobb på vår lediga jobb-sida när lediga platser finns.

För dig som pluggar en matematisk utbildning

Vi bedriver ett traineeprogram med inriktning mot analytiker och aktuarier, som är möjligt att söka för dig som har en masterexamen som innefattar matematik och statistik. Är du inte klar med dina studier än, kan du söka till vårt Summer internship.

Oskar Tufvesson, Trainee 2016. Pluggade Teknisk matematik, LTH.

" Det jag gillar bäst med If är kombinationen av att använda matematik och affärssinne för att skapa trygghet för våra kunder. Som trainee på If fick jag en bra introduktion till branschen och kollegor som var måna om min utveckling. Rotationen mellan flera avdelningar gav mig ett brett kontaktnätverk, där jag bland annat fick prissätta en försäkringsprodukt för personbilar i Danmark." 

Filip Allard, Summer intern 2015. Pluggade Teknisk fysik, KTH.

"Som Summer Intern på If blev jag direkt en viktig och naturlig del av gruppen. Analytikerna jag jobbade tillsammans med är alla drivna och vassa, där de flesta har en bakgrund inom matematik eller fysik. Under sommaren fick jag bland annat prissätta en försäkringsprodukt för bostadshus. Den används än idag – så som Summer Intern på If får du verkligen chansen att lämna ditt avtryck." 

Du ansöker till vårt Summer Internship och Traineeprogram via annons som vanligtvis läggs ut i februari. Annonserna hittar du under våra lediga Jobb så länge ansökan är öppen. Har du frågor får du gärna kontakta internship@if.se.

Vill du jobba hos oss?

Det dyker hela tiden upp nya jobb att söka på våra kontor runtom i Sverige och Norden. Här kan du se vilka jobb som är lediga just nu.