Hej student!

Som student är du viktig för Ifs framtid. Som potentiell medarbetare, utvecklare och kunskapshöjare.

Vill du bli en av oss?

If är ett företag där möjligheterna är stora och arbetsuppgifterna många och varierande. Vi har användning för personer med varierande utbildningsbakgrund som ingenjörer, ekonomer, jurister och samhällsvetare. 

Vi vill fortsätta att vara ett av Nordens största och mest framgångsrika försäkringsbolag. 

För dig som pluggar försäkringsutbildning

Vi har samarbeten med Xenter Botkyrka, Yh Mitt i Sundsvall och Yrkeshögskolan i Göteborg för Yh-utbildning inom försäkring. Förutom studier i försäkring är programmet nära knutet till arbetslivet genom bland annat studiebesök, deltagande i branschaktiviteter och omfattande praktik – vilken du som student kan göra hos oss.

Vi arbetar även med att öka möjligheten att erbjuda praktikplatser och extrajobb, också inom andra områden, då detta är en bra möjlighet för dig som student och oss som företag att knyta kontakter.

Vi annonserar praktikplatser och extrajobb på vår lediga jobb-sida när lediga platser finns.

För dig som pluggar matematisk utbildning

Vi bedriver ett traineeprogram med inriktning mot analytiker och aktuarier, som är möjligt att söka för dig som har en masterexamen som innefattar matematik och statistik. Är du inte klar med dina studier än, kan du söka till vårt Summer internship.

Oskar Tufvesson, Trainee 2016. Pluggade Teknisk matematik, LTH.

" Det jag gillar bäst med If är kombinationen av att använda matematik och affärssinne för att skapa trygghet för våra kunder. Som trainee på If fick jag en bra introduktion till branschen och kollegor som var måna om min utveckling. Rotationen mellan flera avdelningar gav mig ett brett kontaktnätverk, där jag bland annat fick prissätta en försäkringsprodukt för personbilar i Danmark." 

Filip Allard, Summer intern 2015. Pluggade Teknisk fysik, KTH.

"Som Summer Intern på If blev jag direkt en viktig och naturlig del av gruppen. Analytikerna jag jobbade tillsammans med är alla drivna och vassa, där de flesta har en bakgrund inom matematik eller fysik. Under sommaren fick jag bland annat prissätta en försäkringsprodukt för bostadshus. Den används än idag – så som Summer Intern på If får du verkligen chansen att lämna ditt avtryck." 

För dig som pluggar juridik

Juridik är en del av Ifs kärnverksamhet och If har över 100 olika juristtjänster. I organisationen möts utöver jurister även matematiker, IT-utvecklare, ekonomer, försäljare, sjuksköterskor och många andra funktioner.

Summer Internship för juriststudenter

If anställer varje sommar en eller flera juriststudenter för ett summer internship. Under åtta veckor, uppdelat på två perioder kommer du som summer intern att få växla mellan att arbeta som jurist på olika avdelningar, främst på avdelningarna Legal och Underwriting. Som summer intern kommer du att få se hur man som jurist på If arbetar brett inom många olika rättsområden nära affärsverksamheten. Du kommer helt enkelt att få en inblick i de juridiska frågeställningar som en jurist kommer i kontakt med på ett internationellt försäkringbolag.

Annons läggs vanligtvis ut i december varje år med sista ansökningsdag i början av februari året därpå. Håll utkik där vi visar alla lediga jobb för annons och mer information om tjänsten.

Extrajobb för juriststudenter

Är du i början eller i mitten av dina juridikstudier erbjuder vi även extrajobb på flera av våra avdelningar, främst på våra olika skadeenheter. Spontanansökningar avseende extrajobb, innehållandes personligt brev, CV och betyg tas tacksamt emot på adressen: juriststudent@if.se.

Uppsatspraktik för juriststudenter

Är du i slutskedet av din juristutbildning och vill skriva uppsats på Nordens största och modernaste försäkringsbolag?

Du erbjuds att handledas av en eller flera erfarna och kompetenta jurister och får tips och råd på relevanta uppsatsämnen. Ansökningar avseende uppsatspraktik innehållandes personligt brev, CV och betyg tas tacksamt emot på adressen: juriststudent@if.se.

Nyexaminerad jurist

If är ett företag där möjligheterna är stora och arbetsuppgifterna många och varierande. Vi har användning för personer med varierande utbildningsbakgrund som ingenjörer, jurister och samhällsvetare. Är du intresserad av affärsjuridik, försäkringsrätt, skadeståndsrätt eller brinner du för att processa i domstol? If erbjuder kvalificerat jobb på bland annat juridikavdelningen, compliance, underwriting, HR och skadeavdelningarna. Alla avdelningar arbetar med olika juridiska områden, vilket gör att det finns något för alla. Är du nyexaminerad? Håll utkik där vi visar alla lediga jobb

Vill du jobba hos oss?

Det dyker hela tiden upp nya jobb att söka på våra kontor runtom i Sverige och Norden. Här kan du se vilka jobb som är lediga just nu.