Försäkring för IT-konsult och datakonsult

Konsultförsäkring skräddarsydd för dig som har ett IT- eller datakonsultföretag. Vi har kartlagt de främsta riskerna i branschen och tagit fram en försäkring specifikt anpassad så att ditt företag ska ha rätt skydd.  

Skydda dig mot riskerna som IT-konsult

  • Skydd mot skadeståndskrav

    Få ekonomiskt skydd om du i rollen som rådgivare begår misstag och krävs på skadestånd från din uppdragsgivare.

  • Ersättning vid sjukskrivning

    Om du blir sjukskriven får du ersättning för varje arbetsdag som går förlorad.

  • Skydd för dina saker

    Skydd vid skada eller förlust av t.ex. datorer, telefoner eller lagrad datainformation.

Detta ingår i försäkringen

Försäkringsskydd för konsulter Rekommenderat
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Se pris och köp Be om offert

Därför behöver du som IT-konsult en försäkring

En företagsförsäkring är alltid viktigt att ha oavsett vilken bransch ditt företag är verksam inom. Som konsult kan det till och med vara ett krav att du har en konsultansvarsförsäkring för att kunna ingå avtal med andra företag.

Som IT-konsult agerar du dessutom ofta rådgivare på uppdrag av kund. Om du någon gång av misstag skulle ge fel rådgivning eller utföra ett uppdrag som på något sätt orsakat en skada för kundens räkning har de rätt att ställa ett skadeståndskrav mot dig som konsult. Det är då viktigt att du har en ansvarsförsäkring för IT-konsult med professionsansvarsskydd som skyddar din konsultverksamhet mot de ekonomiska konsekvenserna som medföljer.

Situationer du kan hamna i som IT-konsult

Säkerhetskopiera din dator

Viktigt för dig som arbetar som konsult är att dagligen genomföra backup av lagrad datainformation och förvara denna separat från originalet. Om ni har programvaror och installerade program ska originalexemplar av dessa förvaras i skild byggnad. Har ni istället licensbevis eller licensetikettnummer på en programvara är det tillräckligt att originalexemplaret och licensbeviset eller licensetikettnumret förvaras i åtskilda byggnader.

Med vår cyberförsäkring får du som kund 5 GB lagring och backup av digital information inom företaget helt kostnadsfritt.

Vi hjälper dig

Våra försäkringsexperter känner till riskerna inom just din bransch. Vi hjälper dig att hitta en försäkring som matchar din veksamhets behov, så att du kan känna dig trygg i din arbetsvardag.

Bli kontaktad av oss

Tre steg för att starta eget konsultföretag

Drömmer du om att bli IT-konsult, men vet inte riktigt vart du ska börja? Det är massvis av saker att hålla koll på när man ska starta upp ett eget konsultföretag och vi vill hjälpa dig att ta första klivet till att förverkliga din dröm.

Vi har därför tagit fram en trestegsmodell som utgår ifrån hur du etablerar ditt nya konsultföretag utifrån verksamheten, kunderna och samhället. 

Så startar du eget konsultföretag