Försäkring för nystartat företag

Vilken försäkring behöver jag och vad kommer det att kosta? Vi vet att det här med företagsförsäkring kan vara svårt. Låt oss göra det enkelt för dig.

Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Mer än bara en kostnad

Det roligaste med att starta eget företag är kanske inte att lägga pengar på försäkring. Det kan vara svårt att veta vilken försäkring just mitt företag behöver, samt att förstå riskerna och veta vilket stöd man kan få. Här kan du läsa om vilket skydd vi rekommenderar till nystartade företag, beroende på vad ditt försäkringsbehov är just nu. Vi vill gärna prata med dig och gemensamt komma fram till vad som är viktigast för ditt företag.

Ansvarsförsäkring är viktigt för alla

Vi rekommenderar alla företag att ha en ansvarsförsäkring. Det ger en ekonomisk trygghet och du får hjälp med att hantera exempelvis skadeståndskrav. Inom vissa branscher är ansvarsförsäkring ett obligatoriskt skydd och en förutsättning för att du ska få utföra arbetet. 

  • Personlig rådgivning

    Vi vet vad du behöver och försäkrar det som är viktigast, utan att krångla till det.

  • Uppfyller branschkraven

    Vi uppfyller de vanligaste kraven för ansvarsförsäkring.

  • Delbetala utan avgift

    Dela upp betalningen på upp till 12 månader utan extra kostnad.

Vilken försäkring behöver jag? Vi rekommenderar

Ansvarsförsäkring hjälper dig om du, en anställd eller företagets produkter orsakar skada på en sak eller person utanför företaget. Det kan t.ex. handla om en kund som gör sig illa, en avklippt kabel vid markarbete eller ett felaktigt råd vid konsultation. Om ditt företag krävs på skadestånd kliver vi in och utreder, företräder, förhandlar och ersätter. Försäkringen är obligatorisk inom vissa branscher.

Ingår

När du reser i tjänsten, oavsett om du tar bussen till ett möte eller flyger till ett annat land, så skyddas du inte av din hemförsäkring. Med vår Tjänstereseförsäkring får du ersättning om du drabbas av sjukdom, olycka, stöld eller bara ren och skär otur. Och du behöver inte betala någon självrisk. 

Försäkringen börjar gälla när du lämnar arbetsplatsen, eller när du lämnar bostaden, om tjänsteresan utgår från bostaden. Däremot räknas inte resa mellan bostad och arbetsplats.

Ingår

Om du har en bil som ägs av firman och används i ditt arbete så behöver du en Bilförsäkring för företag. Precis som för privatägda bilar är trafikförsäkring obligatorisk och täcker bl.a. skador på den andra bilen i en trafikolycka. Beroende på din bils värde bör den även halv- eller helförsäkras för att både du och din bil ska ha ett bra skydd om det sker en olycka eller om bilen går sönder.

Ingår

Har du precis startat ett företag? Vi förstår att du har mycket att tänka på och att du inte vill behöva oroa dig över din försäkring. Det är dock viktigt att du är rätt försäkrad och vet om att exempelvis datorer köpta på företaget inte täcks av din hemförsäkring. Hör av dig till oss på If så hjälper vi dig att välja rätt försäkring för företagets egendom.

Ingår

Om du blir allvarligt sjuk eller råkar ut för en olycka kan det innebära att firman inte kan rulla på som vanligt. Om du har fasta kostnader som ditt företag måste betala, samtidigt som intäkterna sjunker när du inte kan arbeta, vill vi gärna berätta mer om Ersättning vid sjukskrivning. Försäkringen täcker kostnader för t.ex. lokalhyra, mobilabonnemang och anställdas löner, samt ersätter merkostnader för eventuell ersättare.

Ingår
Testa vår försäkringsguide

Vill du prata med oss?

Varje dag pratar vi med personer som ska eller nyligen har startat ett företag. Tillsammans tittar vi på vilket försäkringsbehov de har idag och pratar om vad det innebär när ett nystartat företag växer.

Börja med att skicka en offertförfrågan

Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig inom kort.

Småföretagaråret 2024

Som småföretagare är det viktigt att hålla sig uppdaterad på aktuella ämnen och förändringar som kan påverka dig och ditt företag. Vi har tipsen och de viktigaste nyheterna som kan vara bra för dig som företagare att hålla koll på.

Ta del av tipsen

Värt att läsa för nystartade företag