Blockets Begagnatförsäkring

ger ett tryggare bilköp
Bilaffären blir lite tryggare när du köper en bil som har Blockets Begagnatförsäkring. Du får då en försäkring som innehåller försäkringsskydd som inte ingår i en vanlig bilförsäkring.
Köparen fyller i besiktningsprotokollet tillsammans med säljaren.

Försäkring vid köp på Blocket

I samarbete med Blocket erbjuder vi Blockets Begagnatförsäkring, en försäkring som gör det tryggare att köpa begagnad bil av en privatperson. Försäkringen innehåller skydd som ingen annan försäkring har. Innehållet i försäkringen beror på bilens ålder och mätarställning, men den gäller för plötsliga fel på bilens elektriska och mekaniska delar, vilket oftast är det man oroar sig för. Försäkringen gäller alltid för bilens motor, växellåda och airbags tills bilen fyller 15 år eller har körts 20 500 mil.

Så här går det till

  • Du som köpare fyller i det särskilda besiktningsprotokollet​ tillsammans med säljaren. Protokollet ska du behålla. Det behövs om något händer med bilen.
  • Vi bevakar när du blir ägare till bilen och ser till att försäkringen börjar gälla automatiskt.
  • Du måste köpa en egen bilförsäkring samma dag som du köper bilen. Säljarens försäkring gäller inte för dig. Du behöver minst ha en trafikförsäkring, men vi rekommenderar att du köper Stor bilförsäkring, helförsäkring eller halvförsäkring, beroende på om bilen har vagnskadegaranti eller inte. Jämför försäkringarna och välj den omfattning som passar dig bäst.

Leta efter den gröna bocken

Den gröna bocken visar att en bil säljs med Blockets Begagnatförsäkring. Leta efter den när du söker efter en begagnad bil på Blocket. Har inte säljaren köpt Begagnatförsäkringen kan du be säljaren göra det, det går att göra så länge annonsen finns kvar på Blocket.se och om inget ägarbyte har skett. Sedan starten har 200 000 annonsörer köpt försäkringen till förmån för bilköparna. 

Protokoll och villkor

Här hittar du villkor, besiktningsprotokoll och andra dokument som är bra att ha. Informationen är i pdf-format.

Besiktningsprotokoll
Förköpsinformation
Försäkringsvillkor
Köpvillkor
Ångerrätt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Vi tar upp ämnen som berör vardagen för bilägare och förare. Anmäl dig och få erbjudanden, tips och råd från oss.

15 % rabatt på bilförsäkringen

Du får rabatt på bilförsäkringen hos oss när du köper bil med Blockets Begagnatförsäkring.

Läs om vår bilförsäkring

Kontakta oss

Ring 0771-781 010 eller mejla om du har frågor om Blockets Begagnatförsäkring.