Babyskydd i bilen

Det kan kännas overkligt att åka hem med det lilla knytet, utan att hela BB följer med. Det viktigaste är att ha ett babyskydd – bebisens första bilbarnstol.

Beställ babyskydd

Från nyfödd – ca 9 månader

Babyskyddet används när barnet är nyfött ända tills huvudet sticker upp ovanför kanten på stolen. Det flesta barn har vuxit ur sitt babyskydd när de är runt nio månader. Då är det dags att byta till en bakåtvänd bilbarnstol.

Placera babyskyddet bakåtvänt i framsätet eller baksätet. Kom ihåg att koppla ur krockkudden på den främre passagerarplatsen, om babyskyddet placeras fram. Babyn ska vila stadigt och bekvämt med skydd för hela huvudet. Om barnet gråter eller behöver din uppmärksamhet, är det säkrast att köra till en säker plats och stanna bilen, en bilolycka kan hända på bråkdelen av en sekund.

Viktigt om babyskyddet

  • Babyn ska använda det bälte som hör till babyskyddet.
  • Bilens bälte som håller fast babyskyddet ska vara sträckt.
  • Koppla ur krockkudden på den främre passagerarplatsen. Om du inte kan stänga av den själv, låt en auktoriserad verkstad koppla ur krockkudden.
  • Se till att barnet inte har för mycket kläder på sig när de sitter i babyskyddet. Det kan lätt bli för varm och framför allt sitter inte bältena lika bra vid en eventuell krock.
  • Babyskyddet är urvuxet när barnets huvud sticket upp ovanför kanten. Se till att barnet inte byter stol för tidigt, en för stor stol är också farligt.
Viktigt att sitta säkert i bilen

Fråga oss! 

Kontakta If Barn i bil om du har frågor om bilbarnstolar, säkerhet, beställning, din order eller leverans.
Ring oss på  0775-333 010 eller se fler kontaktuppgifter

Alla barn behöver försäkras

Försäkra den du älskar allra mest med en försäkring som bryr sig om – och som gäller vid både sjukdom och olycksfall, dygnet runt.

Läs mer om och köp barnförsäkring

Är du gravid?

Tusentals funderingar snurrar i huvudet under graviditeten, därför vill vi göra försäkringsfrågan så enkel som möjligt för dig som är gravid. 

Maxa graviditeten

Försäkra din bil hos oss

Läs om vår bilförsäkring och jämför innehållet i de olika varianterna - räkna ut pris och köp den som passar bäst.