Är barnvagnen försäkrad?

Din barnvagn är hett eftertraktad. Men hur är det nu, gäller hemförsäkringen för barnvagnen eller behöver du en särskild försäkring för den?

Vi får ofta frågan om barnvagnen är försäkrad via hemförsäkringen. Om du har vår hemförsäkring gäller den för barnvagnen om den stjäls vid inbrott i bostaden, garaget eller förrådet. Försäkringen gäller även på annan plats, till exempel utanför ett kafé eller i bilen. 

Tyvärr blir det allt vanligare att barnvagnar stjäls och orsaken är att de har blivit dyrare, vilket ger ett bra andrahandsvärde. Vanliga ställen där stöld förekommer är utanför BVC och kaféer.

Checklista för att stoppa barnvagnstjuven

  • Märk barnvagnen på något sätt, till exempel med ett klistermärke eller, ännu bättre, med DNA-märkning.
  • Lås fast vagnen med ett cykellås eller en vajer med hänglås
  • Lås fast den i ett räcke eller stolpe, och inte bara hjulen. 
  • Försök att alltid hålla barnvagnen under uppsikt.

Vi har inget krav på att barnvagnen ska vara låst för att försäkringen ska gälla, men vi rekommenderar att du låser fast barnvagnen för att slippa alla bestyr som en stöld innebär.

I Säkerhetsbutiken kan du köpa flera bra produkter som hjälper till att skydda barnvagnen, som reflexer.  Är du kund hos oss får du alltid 20 % rabatt i butiken.

Om oturen är framme

Vid andra plötsliga och oförutsedda händelser, som till exempel att barnvagnen välter och skadas eller att du spiller ut något över vagnen behöver du ha en allriskförsäkring för att kunna få ersättning. Hos oss heter allriskförsäkringen Otur och ingår i Stor Hemförsäkring och Hemförsäkring Extra.

Om du ska resa med barnvagn

I hemförsäkringen ingår ett reseskydd som gäller i 45 dagar i hela världen. Det betyder att hemförsäkringen gäller för barnvagnen om du tar med den på resan, när den polletteras eller om researrangör, hotell eller liknande åtar sig att transportera eller förvara den. Men tänk på att paketera och emballera barnvagnen på ett sådant sätt att den skyddas mot skador om du lämnar den för incheckning med flyg.