Försäkring för barnvagn

Din barnvagn är hett eftertraktad. Det är allt vanligare att barnvagnar stjäls och orsaken är att de har blivit dyrare, vilket ger ett bra andrahandsvärde. Vanliga ställen där stöld förekommer är utanför BVC och kaféer. Hemförsäkringen gäller vid stöld av barnvagnen. 

Enkla sätt att stoppa barnvagnstjuven

Vi kräver inte att barnvagnen ska vara låst för att försäkringen ska gälla, men vi rekommenderar att du låser fast barnvagnen för att slippa alla bestyr som en stöld innebär.

 • Märk barnvagnen på något sätt, till exempel med ett klistermärke eller, ännu bättre, med DNA-märkning.
 • Lås fast vagnen med ett cykellås eller en vajer med hänglås
 • Lås fast den i ett räcke eller stolpe, och inte bara hjulen. 
 • Försök att alltid hålla barnvagnen under uppsikt.

I Säkerhetsbutiken kan du köpa flera bra produkter som hjälper till att skydda barnvagnen, som reflexer.  Är du kund hos oss får du alltid 20 % rabatt i butiken.

Om oturen är framme

Vår hemförsäkring gäller för barnvagnen om den stjäls vid inbrott i bostaden, garaget eller förrådet. Försäkringen gäller även på annan plats, till exempel utanför ett kafé eller i bilen.

Vid andra plötsliga och oförutsedda händelser, som till exempel att barnvagnen välter och skadas eller att du spiller ut något över vagnen behöver du ha en allriskförsäkring för att kunna få ersättning. Hos oss heter allriskförsäkringen Otur och ingår i Stor Hemförsäkring och Hemförsäkring Extra.

Ta med barnvagnen på resa

I hemförsäkringen ingår ett reseskydd som gäller i 45 dagar i hela världen. Det betyder att hemförsäkringen gäller för barnvagnen om du tar med den på resan, när den polletteras eller om researrangör, hotell eller liknande åtar sig att transportera eller förvara den. Tänk på att paketera och emballera barnvagnen på ett sådant sätt att den skyddas mot skador om du lämnar den för incheckning med flyg.

 • Treåring i lekparken

  Barnförsäkring

  Vår barnförsäkring ger ekonomisk hjälp som​ kan underlätta vid sjukdom eller olycksfall.

  Läs mer och se ditt pris
 • bebis i bilbarnstol

  Guide för val av bilbarnstol

  Läs om hur du skyddar ditt barn i bilen, väljer rätt bilbarnstol och om säker montering.

  Guide om bilbarnstolar
 • Barn leker

  Ett tryggt och säkert hem

  Se tipsen om hur du gör hemmet säkrare för de små som är på upptäcksfärd.

  Barnsäkra hemmet