När du ska köpa bil

Att köpa bil innebär många beslut. Ska du köpa en helt ny bil eller en begagnad? Om du köper begagnad bil, är det av en privatperson eller hos en bilhandlare? Leasing är ett annat alternativ. Låt oss guida dig i dina val. 

Oavsett vilken bil du köper ska du teckna en bilförsäkring innan du kör iväg. Du behöver försäkringen direkt eftersom säljarens försäkring inte gäller för dig.

Guide till att köpa ny eller begagnad bil

Visa alla artiklar
 1. Tips & råd

  Tips vid köp av begagnad bil

  Funderar du på att köpa en begagnad bil? Oavsett om du tänker köpa begagnad bil av bilhandlare eller av en privatperson, så kan det vara bra att läsa våra tips om hur du kan göra en bra bilaffär.

  2016-01-11
  Man som ska köpa begagnad bil tittar under motorhuven
 2. Tips & råd

  Bra att tänka på när du ska köpa ny bil

  Att köpa en fabriksny bil är en dröm för många. Det finns flera fördelar med att köpa en ny bil hos en bilhandlare, alltifrån att du själv får välja färg, klädsel och utrustning till att den fördelaktiga nybilsgarantin ingår. 

  2022-03-03
  Kille köper ny bil hos bilhandlare
 3. Tips & råd

  Köpa elbil

  Passar en elbil ditt körmönster? Det bör vara avgörande när du väljer vilken typ av batteribil du ska köpa. Här kan du läsa mer om de olika batteribilarna som finns och vilka egenskaper de har, innan du gör valet vilken elbil som passar dig. 

  2020-11-12
  Ladda elbil
 4. Tips & råd

  Tips vid leasing av bil

  Det är i dag inte längre självklart att man måste köpa en bil för att ha tillgång till en. Om du behöver bil ofta i vardagen och vill ha en ny bil var tredje år så kan leasing vara en bra lösning.

  2020-04-15
  Familj i en bil
 5. Tips & råd

  Köpekontrakt för bilaffären

  När du köper en begagnad bil av en privatperson behöver ni skriva ett avtal om vad som gäller för just er bilaffär. Här hittar du en färdig mall att använda vid bilköpet.

  2016-06-29
  Ung man kör nyinköpt bil