Köpekontrakt för bilaffären

När du köper en begagnad bil av en privatperson behöver ni skriva ett avtal om vad som gäller för just er bilaffär. Här hittar du en färdig mall att använda vid bilköpet.

Vid köp mellan privatpersoner gäller ​köplagen om inget annat avtalas. Ni kan skriva ett eget avtal och bestämma vad som gäller i just er affär. Avtalet måste vara skäligt och får inte bara gynna den ena parten.

Det är viktigt för både säljaren och köparen att skriva in allt som är överenskommet i kontraktet. Köpekontrakt för bil​ upprättas i två exemplar, ett för vardera part.

Skriva köpekontrakt för bil
Skriv ett köpekontrakt när du köper eller säljer bil.

Försäkra bilen direkt

Det är lag på att ha trafikförsäkring, så kom ihåg att du som köpare måste ha en bilförsäkring​ från och med samma dag som du blir ägare till bilen. Försäkra bilen innan du kör iväg med den, eftersom säljarens försäkring inte gäller för dig. Hjälp med val av bilförsäkring

Blockets Begagnatförsäkring

Om du köper en bil på Blocket rekommenderar vi Blockets Begagnatförsäkring.  Försäkringen gör det tryggare för både bilköpare och säljare eftersom den gäller för plötsliga fel på bilens elektriska och mekaniska delar.

 • använder mobil i bilen

  Pris på bilförsäkring?

  Vi hjälper dig att hitta rätt försäkring för din bil. Teckna din bilförsäkring hos oss.

  Se ditt pris
 • Hjälp med värdering

  Bilpriser.se ger dig en kostnadsfri värdering av bilar av årsmodell 1992 eller yngre.

  Värdering av bilar