Initiativ kring hållbarhet 2020

Här hittar du hållbarhetsrapporten och artiklar om olika initiativ med fokus på hållbarhet som vi på If arbetat med under 2020.

 1. Ifs råd till husägare minskar klimatpåverkan

  Att undersöka och underhålla sin fastighet minskar risken att drabbas av vattenskador, brandskador och andra skador. Att minska på skadorna och deras omfattning är inte bara bra ur ett ekonomiskt perspektiv utan innebär även minskad klimatpåverkan.

  2021-03-23
  Anticimex genomför Huskollen
 2. Samarbeten med våra leverantörer 

  Hantering av skadeärenden handlar inte längre bara om att säkerställa ett gott hantverk, utan även om att minska på materialanvändning, minimera transporter, återanvända reservdelar, återvinna avfall och mycket mer. Under 2020 granskade och uppdaterade If miljökraven hos våra entreprenörer som utför fastighetsreparationer.

  2021-03-23
 3. Project Bumper ger bilar nytt liv 

  Varje år skrotas 200 000 bilar i Sverige och många av dem passerar If och dess partnerverkstäder. 95 procent av bilarnas material återvinns redan men ett nytt projekt gör det möjligt att återvinna plasten från stötfångarna, som i stället för att gå till förbränning återanvänds till 3D-printade stolar.

  2021-03-23
  Fotöljer gjorda av återvunna bildelar
 4. Promenad i skogen

Hållbarhetsrapport 2020