Lys upp hunden

Beställ en gratis blinklampa åt din hund genom att fylla i formuläret nedan. När du fått hem lampan kan du vara med och tävla om fina priser. 

I vintermörkret är det viktigt att alla syns

För att hjälpa bilister och cyklister att se er i mörkret är det bra om både du och din hund bär lampa och reflex. Gärna i kombination eftersom en bra blinkande lampa gör att ni syns även för andra fotgängare.

Visste du att:

  1. Om  du och din hund har reflex eller blinklampa har en bilist som kör i 50 km/h nästan fem gånger så lång tid på sig att bromsa in, än om ni inte har det.
  2. Utan reflex syns du och din hund bara på 0-60 meters håll när det är mörkt. Med reflex kan en bilförare se er på 125 meters avstånd. En blinkande lampa syns upp till 300 meter.
  3. De flesta olyckor sker i tätbebyggda områden med gatlyktor – därför hör reflexer och lampor inte bara hemma på mörka landsvägar. 

Tillsammans för djurens skull

If djurförsäkring,  Best Friend SE och Hill’s Pet Nutriton är alla stolta samarbetspartners till Djurskyddet Sverige. Tillsammans bidrar vi till Djurskyddets arbete med att rädda och skydda fler djur. Läs mer om vårt samarbete.

Var med och tävla

Var med och tävla om fina priser från If, Djurskyddet Sverige, Hill´s Pet Nutrition och Best Friend.

Så går tävlingen gå till:

  1. Fota din hund med blinklampan tänd i skymning eller i mörker.
  2. Lägg upp bilden på din Facebook/Instagram med hashtaggen
    #lysupphunden.
  3. Tagga @ifdjurforsakring, @djurskyddet, @hillspetse och
    @bestfriendsweden.

Kom ihåg att ha ett öppet konto för att vi ska kunna se din bild!

Information om tävlingen skickas även tillsammans med blinklampan. De tio lyckliga vinnarna meddelas på våra sociala medier (@ifdjurforsakring, @djurskyddet, @hillspetse och @bestfriendsweden) onsdag den 9 november 2022.