Elbil

Elbilar och laddhybrider ökar kraftigt på marknaden. Vi hjälper till att reda ut frågetecken kring att köpa, äga, ladda och försäkra elbil.

Följ med vår motorexpert Johan Granholm på en elbilstur och få svar på de vanligaste frågorna om laddbara bilalternativ.

Se filmen Fulladdat här

Allt du behöver veta om elbil

Det finns ett bra utbud av elbilar på marknaden från flertalet tillverkare. Laddningstid och räckvidd kan vara avgörande faktorer för vilken typ av elbil du väljer. Här har vi samlat nyttig information till dig, och vi är övertygad om att det finns en elbil som passar ditt behov.

Försäkra din elbil hos oss

En elbil innehåller batteri och teknik som skiljer den från en traditionell bränslebil. Om du har en elbil är det därför viktigt att ha en försäkring som täcker de delarna. 

Läs om varför vår bilförsäkring är fördelaktig för elbilar

Bonus till bilar med låga utsläpp

Har du köpt och ställt på en klimatbonusbil efter den 30 juni 2018 och före den 1 januari 2021, då kan du ha möjlighet att få bonus upp till 60 000 kr utbetald.

Läs allt om klimatbonusen hos transportstyrelsen.se


Vår motorexpert tar dig med på en elbilstur

Se filmen Fulladdat där vår motorexpert Johan Granholm ger dig svar på några av de vanligaste frågorna, för dig som funderar på att gå över till ett laddbart bilalternativ.

 
 • Hitta rätt laddbox

  Här kan du se vilka laddboxar som passar till din elbil eller plug-in hybrid och vilka som är berättigade till bidraget från staten.

  Hitta rätt laddbox hos Evify.se
 • Kan jag ladda hemma?

  Här får du bl.a. svar på frågorna: Vilket ansvar har jag själv? Behöver jag göra en elbesiktning av min elanläggning? 

  Elsäkerhetsverkets information
 • Tips om bästa resvägen

  Om du reser med din elbil så kan det vara bra att planera den bästa resvägen med hänsyn till vart du kan ladda bilen. 

  A Better Routeplanner

Road trip med elbil genom Sverige

Björn Ferry och Heidi Andersson har som mål att bli fossilfria 2025. Som stolt samarbetspartner med dem presenterar vi deras resa med elbil genom Sverige.

Följ med på resan

Senast uppdaterad den 29 juni 2021