Allt om elbilar

Elbilar och laddhybrider ökar väldigt kraftigt på marknaden och det finns numera ett bra utbud av elbilar från flertalet tillverkare. Vi hjälper till att reda ut frågetecken kring att köpa, äga, ladda och försäkra elbil.

Allt du behöver veta om elbil

Visa alla artiklar om elbil
 1. Tips & råd

  Att ladda en elbil

  Det blir allt vanligare att köra laddhybrid och elbil, och behovet av laddningsplatser ökar. Här har vi samlat fakta som kan hjälpa dig att ladda din elbil, både säkert och kostnadseffektivt. 

  2020-11-09
  Kvinna laddar elbil
 2. Tips & råd

  Räckvidd - så långt kör du med elbil

  Hur långt du kan köra på en laddning beror såklart på bilmodell och vilken elteknik din bil drivs med. För renodlade elbilar kan du köra ca 30 mil på en laddning, men om du har en bil med hybridteknik är det andra faktorer som spelar in.

  2020-11-12
  Pappa och dotter i bil
 1. Tips & råd

  Köpa elbil

  Passar en elbil ditt körmönster? Det bör vara avgörande när du väljer vilken typ av batteribil du ska köpa. Här kan du läsa mer om de olika batteribilarna som finns och vilka egenskaper de har, innan du gör valet vilken elbil som passar dig.

  2020-11-12
  Ladda elbil

Försäkra din elbil hos oss

En elbil innehåller batteri och teknik som skiljer den från en traditionell bränslebil. Om du har en elbil är det därför viktigt att ha en försäkring som täcker de delarna. I våra halv- och helförsäkringar finns anpassade moment för just elbilar. Läs mer om varför vår bilförsäkring är fördelaktig för elbilar.

Försäkring för elbil

Få expertsvar på dina elbilsfrågor

Se filmen Fulladdat där vår motorexpert Johan Granholm ger dig svar på några av de vanligaste frågorna, för dig som funderar på att gå över till ett laddbart bilalternativ.

Vill du veta mer?

Senast uppdaterad den 17 mars 2022.