Ett fall från stegen

Bertil, en man i 70-årsåldern, skulle beskära ett träd. Han tappade balansen och föll ned från stegen. Ett fall på cirka fem meter. Bertil både kände och förstod att han hade skadat sig allvarligt och sökte vård akut. 

På sjukhuset konstaterade man att Bertil har fått frakturer i lårbenet som kräver operation. Han hade även flera revbensfrakturer, kotkompressioner och den ena axeln var ur led.

Bertil kontaktade oss

Stege lutad mot ett träd

När man får en allvarlig fraktur som kräver operation kan man få ersättning från det som kallas händelseförsäkring i olycksfallsförsäkringen. Ersättningen är 0,5 % av det valda försäkringsbeloppet. I Bertils fall blev det 5 135 kronor som vi betalade ut direkt.

Vi håller kontakten

Efter ett par månader hörde vi av oss till Bertil för att kolla hur han mådde. Bertil berättade att han nu kan gå på egen hand med hjälp av kryckor och att han kontinuerlig går på rehabträning.

Bestående besvär

När det gått cirka ett år från dagen då Bertil skadade sig kontaktade vi Bertil igen för att höra om han var färdigbehandlad. Det var han, men att han har bestående besvär som han kommer att få leva med.

Vi valde att ta in sjukjournaler och bad Bertil gå på ett läkarbesök där läkaren i ett så kallat invaliditetsintyg beskriver Bertils bestående besvär och nedsatta kroppsfunktion.
Dessa underlag, samt yttrande från en medicinsk rådgivare, ligger sedan till grund för vår bedömning av vilken ersättning Bertil skulle få för sina bestående besvär.

Bertil får ersättning för sina bestående skador

När vi var klara med vår bedömning kom vi fram till att Bertils kroppsfunktion är nedsatt med 6 %.
Ersättningen blev 6 % av Bertils försäkringsbelopp: 1 049 000 kr x 6 % = 62 940 kr.

Nu återstår bara att Bertil ska skicka in bilder på sitt operationsärr för att vi ska kunna göra en bedömning om eventuell ersättning för ärr också.

Detta ersätter försäkringen in Bertils fall
  • Ersättning för allvarlig fraktur: 0,5 % av försäkringsbeloppet = 5 135 kronor.
  • Ersättning för bestående skada: 6 % av försäkringsbeloppet = 62 940 kronor.
  • Ersättning för ärr: bedömning görs när vi fått bilderna. 

Personerna på bilderna har ingenting med artiklen att göra. 

Relaterat innehåll