Behöver du en cykelförsäkring?

Har du hemförsäkring hos oss är din cykel försäkrad upp till 15 000 kr, inklusive alla tillbehör.

Är cykeln värd mer behöver du en extra cykelförsäkring som ett tillägg till hemförsäkringen. Tillägget heter Special. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Här berättar vi mer om cykelförsäkringen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​Extra cykelförsäkring för cykel värd 15 000 kr eller mer

Cykelstöld ersätts genom hemförsäkringen, men om cykeln är värd mer än 15 000 kronor – inklusive alla tillbehör – behöver du ha en extra cykelförsäkring. Maxbeloppet i hemförsäkringen är nämligen 15 000 kronor.

Med tilläggsförsäkringen Special försäkrar du din cykel till dess fulla värde. Special är ett tillägg till hemförsäkringen och för att försäkra din cykel med Special ska du kontakta oss.
​​​Du kan läsa mer om hur hemförsäkringen gäller för cykel i försäkringsvillkoret. Där hittar du också information om tilläggsförsäkringen Special och vilken självrisk som gäller. Hemförsäkringen gäller även för elcykel​.

Villkoret för hemförsäkring​​

L​​ås cykeln – bästa sättet att stoppa tjuven

Lås din cykel med ett godkänt lås. Lås helst fast den vid något som är förankrat i marken. Bra lås, som också är godkänt, är det bästa och viktigaste stöldskyddet.

Godkända cykellås

Använd minst ett godkänt lås och lås gärna fast cykeln vid något med ett vajerlås. ​ 

Cykellås i säkerhetsbutiken

Smarta cykellysen

Utan cykelbelysning och reflexer är du osynlig i mörker se till att du har bra fram- och baklysen till din cykel.

Cykellysen i säkerhetsbutiken