Skydda dina saker med Märk-DNA

MärkDNA, även kallad SmartDNA, är en osynlig märkmetod som avskräcker tjuven från att göra inbrott. Dessutom ökar det möjligheten att du får tillbaka dina saker om de stjäls​​. Att märka sina​ värdesaker är ett effektivt sätt att stoppa tjuven. ​​​​​​​​​​​​​​​

Vad är märkDNA (SmartDNA)?

​MärkDNA är en metod för märkning av stöldbegärliga ägodelar och ett komplement till andra brottsförebyggande åtgärder. Efter att ha utfört tester i bland annat Stockholm har polisen märkt en tydlig minskning av inbrott när bostaden är märkt med DNA.

SmartDNA® är en osynlig och spårbar vätska och enkel att använda. Vätskan innehåller ett unikt DNA som knyts till dina värdesaker. Om en stöld ändå sker kan dina saker spåras tillbaka till dig. Det gör det möjligt för polis och åklagare att binda och fälla brottslingar för till exempel ett inbrott.​

  • Du penslar en dutt av den osynliga vätskan på dina stöldbegärliga saker och andra saker som är värdefulla för dig.
  • MärkDNA fungerar på vilket material som helst som till exempel smycken, klockor, konst, antikviteter, datorer, kameror, maskiner och metaller.
  • Vätskan är osynlig och påverkar inte materialet på de saker du märker upp.
Märk dina värdesaker med MärkDNA.

SmartDNA i ett paket för hemmet

I Säkerhetsbutiken kan du köpa SmartDNA®, kvalitetssäkrat och godkänt av Polisen och NFC.​ En flaska räcker till ungefär 400 märkningar, så du kan märka även din bil, båt, cykel, moped och andra saker utanför hemmet. Märkta objekt registreras i en databas​.

Köp ditt SmartDNA® paket här

SmartDNA för företag

Skydda företagets verktyg och värdefulla föremål. Företaget kan koppla SmartDNA till ett larm som sprutar en vätska och därmed binder tjuven till brottet.

Så fungerar SmartDNA för företag

Relaterade artiklar

Senast uppdaterad 2 november 2021