Försäkring för barnvagn

Det är allt vanligare att barnvagnar stjäls och orsaken är att de har blivit dyrare, vilket ger ett bra andrahandsvärde. Vanliga ställen där stöld förekommer är utanför BVC och kaféer. Men du kan vara lugn, vår hemförsäkring gäller vid stöld av barnvagnen. 

Fyra sätt att stoppa barnvagnstjuven

Du måste inte låsa fast barnvagnen för att kunna få ersättning om den stjäls, men vi rekommenderar att du gör det när det är möjligt. Det är ju trots allt enklare och roligare för dig om får behålla den barnvagn du valt ut.

  1. Märk barnvagnen på något sätt, till exempel med ett klistermärke eller, ännu bättre, med DNA-märkning.
  2. Lås fast vagnen med ett cykellås eller en vajer med hänglås
  3. Lås fast den i ett räcke eller stolpe, och inte bara hjulen. 
  4. Försök att alltid hålla barnvagnen under uppsikt.

I Säkerhetsbutiken kan du förutom lås köpa andra bra produkter till exempel reflexer till både barnvagnen och den som promenerar med den. Är du kund hos oss får du alltid 20 % rabatt i butiken.

Om oturen är framme

Vår hemförsäkring gäller för barnvagnen om den stjäls vid inbrott i bostaden, garaget eller förrådet. Försäkringen gäller även på annan plats, till exempel utanför ett kafé eller i bilen.

Vid andra plötsliga och oförutsedda händelser, som till exempel att barnvagnen välter och skadas eller att du spiller ut något över vagnen behöver du ha en allriskförsäkring för att kunna få ersättning. Hos oss heter allriskförsäkringen Otur och ingår i Stor Hemförsäkring och Hemförsäkring Extra.

Ta med barnvagnen på resa

I hemförsäkringen ingår ett reseskydd som gäller i 45 dagar i hela världen. Det betyder att hemförsäkringen gäller för barnvagnen om du tar med den på resan, när den polletteras eller om researrangör, hotell eller liknande åtar sig att transportera eller förvara den. Tänk på att paketera och emballera barnvagnen på ett sådant sätt att den skyddas mot skador om du lämnar den för incheckning med flyg.