Vad får hundar inte äta?

Matglada hundar som slukar det som dyker upp framför nosen. Ett par bedjande ögon som tigger om att få smaka på det du äter. Fel mat kan leda till skador på inre organen och vissa födoämnen är livsfarliga för hundar. Här är listan över sådant hundar inte ska äta. 

Detta är farligt för hunden att äta

Hur gäller hundförsäkringen?

Våra hundförsäkringar ersätter veterinärvårdskostnaden om din hund behöver vård på grund av att den ätit något olämpligt. Ersättningsbeloppet beror på vilken variant av hundförsäkring du valt. Logga in på Mina sidor för att se vad som gäller för dig. Där ser du även vilken självrisk du ska betala. 

Om hunden ätit något olämpligt

Om hunden fått i sig något av ovanstående kontaktar du i första hand Djurens vårdguide. När de har stängt kan du vända dig till FirstVet. Om de bedömer att din hund behöver veterinärvård kan du hitta närmaste veterinär med hjälp av vår karttjänst.

Så hjälper du magsjuk hund

Ibland äter hundar något som inte är farligt, men som gör att de kräks eller får diarré.
Om magsjukan håller i sig finns risk att hunden drabbas av uttorkning.
Här hittar du tips om hur du gör vätskeersättning och vilken skonsam kost du kan ge en magjuk hund.

Tips om hunden är magsjuk

Relaterat innehåll

Det är inte bara sådant hunden äter som kan vara farligt. Det finns en del annat som du bör känna till för att din hund inte ska bli sjuk.

Senast uppdaterad 6 oktober 2023

Hjälpte denna information dig?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...