Djurambassadörerna

Här hittar du våra djurälskande ambassadörer.  Följ deras och de fyrfotade vännernas spännande djurliv.

Glädjeruset

Mitt namn är Nina Steinbach och jag bor i Blekinge tillsammans med fyra golden retriever-tikar. Jag driver kenneln och företaget Glädjeruset och håller kurser och föreläsningar inom hundträning och hundsport.

Jag har hållit på med hundar och hundträning i stort sett hela mitt liv. När jag var 15 år fick jag köpa min första egna hund och valet föll redan då på en golden retriever. Främst på grund av att det är en mångsidig ras som man som förare kan träna i stort sett vad man vill med. Att träna och tävla hund är ett av mina största intressen och jag har nästan alltid nya projekt och utmaningar på gång för mig och mina hundar.

Förutom en mängd olika hundutbildningar så är jag även utbildad beteendevetare med universitetsstudier inom bland annat pedagogik och psykologi – vilket jag haft stor nytta av i min hundträning.

Instagram: Ebbasmatte och Kennelglädjeruset
Hemsida: Kennelglädjeruset.se

Nina Steinbach
Nina Steinbach, Glädjeruset

Malamutepacklife 

Mitt namn är Emeli Sundberg. För drygt 7 år sedan startade jag mitt Instagramkonto Malamutepacklife där man kunde följa mig och mina då tre hundar.

Nu har flocken växt med en sambo, en liten knodd och 17 hundar. Idag har Malamutepacklife över 100 000 följare och är ett av Sveriges största instagramkonto inom hund. Här kan man följa vårt liv på landet, våra valpar till vuxna individer, våra äventyr, tävlingar, kvällar i soffan vår lycka och sorg.

Många frågar mig hur jag skulle beskriva oss och jag kommer på ett ord som passar perfekt, livsstil. Att leva som vi gör faller vissa naturligt och för andra helt otänkbart och oftast med många frågor. Det är en livsstil att dela sitt liv med 17 arbetande draghundar och allt vad de innebär. Och vi skapar så många fina minnen tillsammans.

Instagram: Malamutepacklife

Emeli Sundberg
Emeli Sundberg, Malamutepacklife

Villiviimas

Jag heter Malin Granqvist och bor ute på landet strax väster om Sundsvall med mina siberian huskies. Villiviimas är en liten kennel och jag är aktiv inom draghundsporten och har tävlat i 10 år.

Att det blev just huskies och draghundsport är rena slumpen. Kanske hade min farmor ett finger med i spelet som köpte en mjukishusky till mig när jag var 8 år, så när det blev dags för en egen hund var valet ganska enkelt. Nu 12 år senare har jag min egna lilla flock varav sex stycken är egenuppfödda.

Jag har både flyttat och bytt jobb för att få bättre möjligheter till att satsa helhjärtat på det jag brinner för här i livet. Hundarna har gått från att vara en hobby till en livsstil.

Instagram: Villiviimas
Hemsida: Villiviimas.se

Malin Granqvist
Malin Granqvist, Villiviimas