Därför väljer du If

Har du tänkt på att försäkringar gör dina drömmar möjliga? Du kan skaffa hund, köpa drömhuset, bilen eller båten du spanat in. Med oss vid din sida kan du känna dig trygg. Vi hjälper dig om något händer dig, dina nära och kära eller annat som är värdefullt för dig. 

 • 9 av 10 stannar kvar

  De flesta kunder är nöjda och förnyar sin försäkring år efter år.

 • Topprankade försäkringar

  Stor Hem- och Stor Bilförsäkring i topp hos Konsumenternas.se

 • Bra omdöme från kunderna

  Kunderna ger oss betyg 4,6 av 5,0 på Trustpilot.

Vi guidar dig till rätt försäkring

Vi guidar dig till att hitta rätt försäkringar för dig och din livssituation. Svara på några enkla frågor i vår försäkringsguide så får du en rekommendation om vilka försäkringar som passar dig. 

Till försäkringsguiden

Dina kundfördelar

När du samlar dina försäkringar hos oss får du rabatt, betalar endast en självrisk om du råkar ut för något som gör att du får ersättning från flera olika försäkringar, samt många andra fördelar.

 • Hallontårta

  Samlingsrabatt

  Försäkra ditt hem eller din bil hos oss och få 10 % rabatt. När både bilen och hemmet är försäkrat hos oss får du 15 % och det får du även på dina andra försäkringar.  

  Så fungerar samlingsrabatten
 • Grannar umgås i trädgården

  Grannsamverkan

  Starta Grannsamverkan i ditt område för ökad trygghet, trivsel och minskad risk för inbrott. Om du ändå drabbas av inbrott sänks din självrisk med 1 500 kronor. 

  Så fungerar Grannsamverkan
 • Kvinna kopplar av i hängmattann

  Rätt försäkrad på 15 minuter

  Det är enkelt att bli rätt försäkrad. Boka en tid för genomgång av dina försäkringar så går vi igenom ditt försäkringsbehov tillsammans med dig. 

  Boka tid för rådgivning
 • FirstVet för hund

  Smidigare att kontakta veterinären

  Ibland är det svårt att avgöra om du ska uppsöka veterinär eller inte. Med FirstVet kan du få en första bedömning i mobilen. Appen fungerar för både hund, katt och häst. 

  Tre kostnadsfria besök ingår
 • Barn i babyskydd

  Hyr bilbarnstolen

  Barn ska åka säkert i bilen från resan hem från BB tills bälteskudden blir för liten. Hyr bilbarnstolarna av oss så åker ditt barn alltid i en stol anpassad till ålder och längd. 

  Så fungerar det att hyra bilbarnstol
 • Röd trävilla

  Hälsocheck av huset

  I Stor Villaförsäkring ingår kostnadsfri hälsocheck av huset vart fjärde år. Det ger dig full koll på huset och du kan planera för underhåll. 

  Så fungerar Huskollen

Du får hjälp dygnet runt

Vi finns här för dig var du än befinner dig. Du kan ringa, chatta eller mejla. Vår skadejour är vaken på natten och hjälper dig om det är något akut.

Småbarnsfamiljen äter frukost

Du får svar inom 24 timmar

Vi förstår att du värdesätter att få hjälp snabbt när något har hänt. En del skadehändelser är lite komplicerade och tar tid, men vi löser 78 % av alla anmälda skador inom 24 timmar.