Aktuellt om Coronaviruset

Så gäller din tjänstereseförsäkring

Information in English

Vi följer utrikesdepartementets rekommendationer och uppdaterar kontinuerligt

Reseinformation från UD

Folkhälsomyndigheten

Avbeställning på grund av Coronaviruset

Vår tjänsterese- och expatriatförsäkring gäller för avbeställning av resa med anledning av den rådande situationen med Coronaviruset – förutsatt att du har ett avbeställningsskydd i din försäkring (valbart).

Resor med avresedatum mellan 13 mars – 13 april 2020 ersätts, observera att själva avbokningen av resan måste göras mellan 12 mars – 26 mars 2020.

Kom ihåg att försäkringen endast ersätter det du inte får i ersättning av researrangören. Vi ber dig därför kontakta flygbolaget/researrangören innan du kontaktar oss.

Om du reser trots avrådan

Försäkringen gäller med samma omfattning som normalt för alla tjänsteresor över hela världen. Det är endast vid resa till områden där UD avråder från alla resor med anledning av att det är ett krigsdrabbat område som försäkringen inte gäller. Det finns ingen begränsning i försäkringsskyddet med anledning av Coronaviruset.

Om du sitter i karantän eller har fått reserestriktioner

Om du sitter i karantän eller inte får resa vidare som planerat pga. reserestriktioner, ersätter vi dina extra rese- och logikostnader. Du ska själv medverka till att begränsa kostnaderna (ekonomiklass på flyg, mellanklassboende osv). För assistans med bokning av resa/boende kontakta SOS International på +46 8 792 71 31.

Vid evakuering

För nordiska medborgare gäller försäkringen för evakuering till hemlandet.

För icke-nordiska medborgare gäller försäkringen för evakuering till hemlandet förutsatt att myndigheterna i hemlandet har rekommenderat dig att lämna resmålet.

Försäkringen ersätter dina merkostnader för evakuering. Du ska själv medverka till att begränsa kostnaderna (ekonomiklass på flyg, mellanklassboende osv). För assistans med bokning av resa/boende kontakta SOS International på +46 8 792 71 31.

För övriga frågor kan du kontakta oss på +46 771-56 00 00

Senast uppdaterat kl: 12.00, 26 mars 2020.