Aktuellt om Coronaviruset

Så gäller din tjänstereseförsäkring

Information in English

Information gällande Coronaviruset

Vi följer Utrikesdepartementets rekommendationer. Vi rekommenderar alla att noggrant följa utvecklingen på WHOs, Folkhälsomyndighetens samt Utrikesdepartementets hemsida eftersom deras reserekommendationer kan ändras eller hävas beroende på hur pandemin utvecklas.

Tjänsteresor i dagsläget

Tjänsteresor inom Sverige sker dagligen, det kan röra sig om ett möte med en kund i samma stad eller en tågresa för att besöka ett kontor i en annan stad. Tjänstereseförsäkringen gäller även vid kortare resor. Kanske en dator har blivit stulen på tåget? Eller har en mobil gått sönder på säljmötet? Då är det tacksamt att ha en tjänstereseförsäkring.

Ska ert företag på tjänsteresa utomlands?

Trots rådande situation med Covid-19 så måste kanske en affärskritisk resa genomföras i vissa fall. Då är det särskilt viktigt att ha en tjänstereseförsäkring som bland annat kan täcka kostnader som uppstår om en anställd blir sjuk i covid-19 under resan eller om ni behöver omboka eller avbeställa er resa.

Mer information om vad som gäller vid avbeställning.

Tips till er som reser utomlands

  • Kolla upp i förväg hur möjligheterna ser ut för att kunna hålla avstånd, tvätta händerna och liknande på resmålet, detta för att minska smittspridningen och känna dig trygg.

  • Finns det några krav vid in- och/eller utresa, till exempel att du behöver visa upp ett negativt covid-19-test vid inresa? Eller behöver du sitta i karantän vid ankomst? På Sweden Abroads hemsida finns det bra och utförlig information om olika länders reserestriktioner till följd av viruset.

  • Det är bra att tänka på att det kan finnas en risk för att vården är tungt belastad på resmålet och att du därför kan behöva transporteras hem i större utsträckning för att få vård. Med en tjänstereseförsäkring får du hjälp med hemtransport om det skulle behövas.

  • Hur är möjligheterna att ta sig hem om det exempelvis skulle bli en lockdown eller om flygtrafiken skulle ställas in?