Vi är det enda försäkringsbolaget som har en trygghetscertifiering av svenska småbåtshamnar, vi kallar det Säker Hamn.

  För att bli certifierad som en Säker Hamn krävs ett antal förebyggande åtgärder, bland annat ordentlig bevakning av hamnen.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Ligger din båt i en certifierad Säker Hamn, får du som båtägare upp till 25 procents rabatt på båtförsäkringen. ​​​​​​​​​​​​

  – Vi ser hur tjuvarna söker sig till hamnar med dålig bevakning, medan de som sköter vakthållning bra klarar sig nästan helt från stölder. Genom Säker Hamn hjälper vi till att förebygga stöld och skador, säger Matts René, båtspecialist här på If.​​

  Rabatt på båtförsäkring

  Sök i listan över säkra hamnar om din hemma-hamn finns med. Finns din hamn med i listan får du upp till 25 procents rabatt på båtförsäkringen.

  Finns din hamn inte med i listan är du välkommen att kontakta Matts René på 0770-870300 eller mejla till Matts för att få mer information om Säker Hamn. Han hjälper gärna till med att informera ansvariga för hamnen om vad som krävs för att bli en Säker Hamn.

  Detta krävs för att bli certifierad som en Säker Hamn

  • Hamnen ska vara skyddad från öppen sjö och utomstående trafik.
  • Hamnen ska ha bevakning utförd av medlemmarna.​
  • Hamnen ska ha kontroll på andrahandsuthyrningen av båtplatser.

  Framgångsrikt koncept

  Sedan Säker Hamn startade 2007 har det snabbt blivit ett framgångsrikt koncept. Idag ligger över 35 000 svenska småbåtar i Säker hamn.​​
  Läs om hur Trälhavets Båtklubb blev en Säker Hamn

  Tips för dig som vill ha ett problemfritt båtliv​

  I Säkerhetshandboken har vi har samlat tips till dig som är båtägare eller intresserad av båtar. I den kan du bland annat läsa om båtsäkerhet, förtöjning och stöldskydd för utombordare.


  Ligger din båt i en Säker Hamn?

  Om din båt ligger i en Säker Hamn får du upp till 25 % rabatt på båtförsäkring hos oss. Titta i listan över certifierade hamnar.

  Läs mer
  Förvara och lås din båtmotor säkert

  Förvara båtmotorn säkert

  Tips om hur du låser, förvarar och stöldskyddar både båten och utombordsmotorn.

  Läs mer

  När du ska köpa båt

  Ska du köpa motorbåt eller segelbåt, hur ser din budget ut och har du undersökt båten? Vi ger tips om vad du ska tänka på innan du köper båt.

  Läs mer