Ifs årsskrift

Sedan 2008 ger vi ut en årsskrift, i syfte att belysa och dra igång en debatt kring viktiga samhälls- och framtidsfrågor. En rad framstående forskare och personer från näringslivet skriver inom ramen för varje års tema hur de ser på de olika utmaningar vi står inför.

2014 The heat is on

Klimatförändringen är temat för Ifs årsskrift för 2014. Skriften bygger på en rapport från FNs klimatpanel. Fakta är dramatiska: Jorden blir hetare, världshaven stiger, nederbörden i våra länder kommer att öka kraftigt. ”Klimatutvecklingen är en av vår tids avgörande frågor”, skriver Ifs koncernchef Torbjörn Magnusson i inledningen till årsskriften.
2014 The heat is on


2013 Världens tryggaste folk

Trygghet har många betydelser. För hotellkedjan Olav Thon är det nöjda kunder. För Arezo i krigshärjade Kabul är det en ännu omöjlig dröm att kunna gå ut ensam efter klockan sex på kvällen. För Marianne var det att lämna allt i Sverige och starta företag i Marocko. Läs också psykologens förklaring till varför vi helst äter samma frukost varje dag.
2013 Världens tryggaste folk

Risky Business

​Vi på If har daglig kontakt med småföretagare och delar gärna med oss av våra erfarenheter. Vi har tagit fram rapporten Risky Business som en del i arbetet att inspirera och minimera fallgroparna för Sveriges småföretagare.