Skadeanmälan Häst

Om din häst är sjuk eller skadad kan du göra en direktreglering hos veterinären. Du också ringa eller mejla oss i efterhand och göra en skadeanmälan.

Kontakta veterinär först

Kontakta veterinären om din häst är sjuk eller skadad. Om du bedömer att situationen inte är livshotande föreslår vi att du kontaktar FirstVet, vi bjuder på tre besök per år. 

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade hästar bör träffa en veterinär så fort som möjligt.  Kontakta närmaste veterinär eller djurklinik direkt.

Ersättning från hästförsäkringen

  • En hästförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.
  • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
  • Hästförsäkringen gäller inte för tand- eller bettbesvär om det beror på andra orsaker än rotspetsabcess eller ett olycksfall. 
häst och mobil

3 gratisbesök hos FirstVet

Vi bjuder dig som har hästförsäkring hos oss på tre besök per år hos den digitala veterinären FirstVet.

Läs mer om FirstVet
häst och hästägare

Säkerhet för hästar

I Säkerhetsbutiken hittar du olika produkter som ökar säkerheten för både hästen och stallet.

Till Säkerhetsbutiken
brun häst och hästägare

Utökat skydd för hästägare

Du får ett extra bra skydd utan extra kostnad när du försäkrar ditt hem och din häst hos oss.

Mervärde för hästägare