Skadeanmälan för häst

Om din häst är sjuk eller skadad kan du göra en direktreglering hos veterinären. När du använder direktreglering behöver du inte anmäla skadan till oss.
Har du redan betalat för hästens veterinärvård, så gör du en skadeanmälan online i efterhand. Du kan även komplettera ett pågående ärende online.

Så fungerar direktreglering

Kontakta veterinär först

Kontakta veterinären om din häst är sjuk eller skadad. Om du bedömer att situationen inte är livshotande föreslår vi att du kontaktar FirstVet.  Det ingår tre besök per år i din hästförsäkring.  

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade hästar bör träffa en veterinär så fort som möjligt. Kontakta närmaste veterinär eller djurklinik direkt.

Ersättning från hästförsäkringen

  • En hästförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.
  • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
  • Hästförsäkringen gäller inte för tand- eller bettbesvär om det beror på andra orsaker än rotspetsabcess eller ett olycksfall. 
Om du redan har anmält skada

Om du har ett pågående skadeärende och haft fler kostnader kan du fotografera dina kvitton och skicka in dem till oss.

Skicka in kvitton

Hittade du det du letade efter?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...