Skadeanmälan för häst

Om din häst är sjuk eller skadad kan du göra en direktreglering hos veterinären. När du använder direktreglering behöver du inte anmäla skadan till oss.
Har du redan betalat för hästens veterinärvård, så kan du också ringa eller mejla oss i efterhand och göra en skadeanmälan.

Så fungerar direktreglering

0770-117 177 Ny skadeanmälan

Kontakta veterinär först

Kontakta veterinären om din häst är sjuk eller skadad. Om du bedömer att situationen inte är livshotande föreslår vi att du kontaktar FirstVet. Tre gratisbesök per år ingår i din hästförsäkring.  

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade hästar bör träffa en veterinär så fort som möjligt.  Kontakta närmaste veterinär eller djurklinik direkt.

Ersättning från hästförsäkringen

 • En hästförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.
 • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
 • Hästförsäkringen gäller inte för tand- eller bettbesvär om det beror på andra orsaker än rotspetsabcess eller ett olycksfall. 
Om du redan har anmält skada

Om du har ett pågående skadeärende och haft fler kostnader kan du fotografera dina kvitton och mejla till oss.

Fyll i skadenumret eller ditt person- eller försäkringsnummer i formuläret så kan vi hjälpa dig snabbare. Du hittar ditt försäkrings- och skadenummer på Mina sidor.

Skicka in kvitton

 • Kvinna med häst

  Kontakta oss på djurskador

  Om du har en allmän fråga om djurskador kan du mejla den till oss.  

  Skicka mejl till djurskador
 • häst och skötare i stallet

  Säkerhet för hästar

  I Säkerhetsbutiken finns olika produkter som ökar säkerheten för både hästen och stallet.

  Till Säkerhetsbutiken
 • brun häst och hästägare

  Utökat skydd för hästägare

  Du får ett extra bra skydd utan extra kostnad när du försäkrar ditt hem och din häst hos oss.

  Mervärde för hästägare