Reseskydd vid konkurs

Reseskyddet i Stor Hemförsäkring och Stor Villaförsäkring ersätter förseningar under resan till följd av att flyg eller annat allmänt färdmedel inte går i tid.

Om du har rest iväg

Om du blir försenad på grund av att ditt flyg, tåg, buss eller båt inte går i tid kan du få:

  • 500 kronor i ersättning efter 6 timmars försening.
  • Du får ytterligare 500 kronor per 12:e timme utöver det.
  • Maxbeloppet är 5 000 kronor per person.
  • Du betalar ingen självrisk vid förseningar.

För att kunna få ersättning behöver du ha det utökade reseskyddet som finns i Stor Hem- respektive Stor Villaförsäkring. Logga in på Mina sidor för att se vilken hemförsäkring du har. 

När ditt flyg är försenat har du rätt till hjälp och stöd från flygbolaget. Kontakta ditt flygbolag för mer information. 

Om du inte rest iväg

Reseskyddet i hemförsäkringen gäller inte för resor som ännu inte påbörjats. Paketresor bokade via en researrangör omfattas av resegarantin, som kan ge ekonomiskt skydd för inställda och avbrutna resor. Kontakta din researrangör för att få hjälp. 

Avbeställningsskyddet som ingår i Stor Hem- och Stor Villaförsäkring gäller endast om du blivit sjuk eller skadad innan resan. Det gäller inte vid händelser som konkurs eller strejk. 

För mer information

Hos Hallå Konsument kan du läsa mer om vad du kan göra vid konkurs hos researrangör.

Till Hallåkonsument.se

Betalat resan med kort?

Om du betalade din resa med kort kan även det ingå en försäkring via banken. Kontakta din bank för att se vad som gäller.

Senast uppdaterad 12 november 2020