Försäkring för TV

När du står i butiken och ska köpa en ny tv är det vanligt att få frågan om du vill köpa en speciell försäkring till din tv. Behövs det eller räcker skyddet i hemförsäkringen? Vi reder ut frågan.​​​​​​​​​​​

Så gäller hemförsäkringen

Innan du tackar ja till att köpa en speciell försäkring för tv:n kan det vara värt att fundera över hur stor risk det är att något ska hända med tv:n och om din hemförsäkring gäller för det som skulle kunna hända.

  • Hemförsäkringen​ gäller om du skulle drabbas av inbrott och om tv:n då stjäls eller om någon obehörig tar sig in i bostaden och förstör din tv. Om det skulle brinna hemma hos dig får du också ersättning för tv:n om den skadas.
  • Om du själv eller någon annan i familjen till exempel välter tv:n så att den skadas, helt eller delvis, kan du få ersättning om du har en så kallad allriskförsäkring. Vi kallar det Otursförsäkring. Denna otursförsäkring ingår i Stor Hemförsäkring och i Hemförsäkring Extra.
  • I Stor Hemförsäkring ingår dessutom ett speciellt försäkringsskydd för hemelektronik. Om till exempel tv:n är yngre än tre år när den går sönder ersätts du med en ny, motsvarande tv. Inget åldersavdrag görs. Du betalar självrisken för hemförsäkringen. Den är vanligen 1 500 kr om du inte valt ett annat belopp.

Vit soffa

Rätt hemförsäkring

Hemförsäkringen gäller för dig och de saker du äger, hyr eller lånar. Har du den försäkring du behöver? 

Läs mer och välj
Kvinna med halsduk

Anmäl skada

Här kan du anmäla din skada dygnet runt – snabbt och enkelt. Vi kontaktar dig senast nästkommande vardag.

Anmäl skada