Kattförsäkring för uppfödare

För dig som är uppfödare - för alla dina katter och kattungar.

  • 20 % uppfödarrabatt på alla dina kattförsäkringar
  • Ytterligare 20 % rabatt första året för kattungar
  • 3 besök hos FirstVet utan extra kostnad
Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.
Är din katt sjuk eller skadad?

Försäkra kattungarna från 5 veckor

Lycka, kärlek och kanske lite oro. Det finns massa olika känslor med de små kattungarna hemma innan de ska flytta till sina nya ägare. Försäkra dina kattungar när de fyller fem veckor, en extra bra trygghet om något skulle hända under tiden de bor kvar hemma hos dig.

När det blir dags att flytta till sitt nya hem avslutar du försäkringen, och du betalar bara för den tid katten bott hos dig. Den nya ägaren kan även enkelt ta över din försäkring. 

Jämför våra kattförsäkringar

Jämför innehållet Stor+ Katt  Stor Katt Katt

Försäkringen gäller hela kattens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och blir skadad.

Upp till 120 000 kr Upp till 60 000 kr Upp till 30 000 kr

Livförsäkring går att välja till alla våra kattförsäkringar. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din katt.

Livförsäkringen betalas ut om katten dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom. Den gäller också om katten stjäls i samband med utställning. Försäkringsbeloppet sänks med 20 % varje år från sju års ålder och upphör helt vid 12 års ålder.

Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Valfri Valfri Valfri

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda fel. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen även om katten måste avlivas på grund av ett dolt fel.

För att försäkringen ska gälla för dolda fel ska det finnas ett svenskt veterinärintyg utan anmärkning. Veterinärintyget får inte vara äldre än sju dagar vid köp/leverans, och det ska kunna styrkas med ett köpekontrakt.

Om katten försäkras hos oss efter 120 dagars ålder gäller försäkringen för dolda fel efter 12 månader.

Ja Ja Ja

Djurens vårdguide ger vägledning när ditt djur är sjukt eller skadat. Om veterinärvård behövs bjuder vi på 3 videosamtal per år hos den digitala veterinären FirstVet. 

Läs mer om Djurens vårdguide
Läs mer om FirstVet

Ja Ja Ja

Ersättning för undersökning  och behandling med CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI), scintigrafi och elektrodiagnostik.

Ja, upp till 120 000 kr Ja, upp till 15 000 kr Ja, upp till 10 000 kr

Vi ersätter kostnaden för förlossning med kejsarsnitt.

Ja, två kejsarsnitt Ja, två kejsarsnitt Ja, ett kejsarsnitt

Kostnader för avlivning och omhändertagande av djurkroppen.

Ja, upp till 1 500 kr Ja, upp till 1 500 kr Ja, upp till  00 kr


Du får hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner.

Ja, upp till 120 000 kr Ja, upp till 6 000 kr Ingår inte

Om katten råkar ut för en akut skada ersätter vi kostnader för rehabilitering som den behandlande veterinären ordinerar.

Ja, upp till 12 000 kr Ja, upp till 6 000 kr -

Om du som ägare drabbas av en sjukdom eller skada och inte kan ta hand om katten ersätts kostnader för kattpensionat. Du kan få ersättning från det tredje dygnet och högsta ersättning är 6 000 kr per år.

Ja Ja -

Ersättning med 3 000 kronor per år för veterinärens resor eller dina egna resor till specialistveterinär om du fått en remiss.

Ja Ja -

Tilläggsförsäkring

Mer information

Senast uppdaterad den 7 juli 2021