Gå direkt till sidans huvudmenyn Gå direkt till sidans innehåll
Försäkring från 282 kr/mån. Läs mer

Företagets kostnad för sjukfrånvaro


0
Antal anställda: 1
Sjukdagar per anställd: 7

Företaget betalar sjuklön
0 kr
Företagets totala kostnad
0 kr

+ Kostnad för ersättare: 0 kr

Två dagars sjukfrånvaro kostar ungefär lika mycket som sjukvårdsförsäkring i ett år

Det kan bli dyrt när en anställd, eller du som ägare av företaget, blir långtidssjuk och inte kan jobba. Den första tiden betalar företaget sjuklön, samtidigt som någon annan måste utföra jobbet. Sociala avgifter måste betalas ut och den anställda har fortfarnde rätt till semesterlön under sjukfrånvaron. 

Det tillkommer även indirekta kostnader, som löper på trots att en anställd är hemma. Det kan till exempel vara fasta utgifter och kostnader i samband med lägre produktivitet. Sjukfrånvaro i två dagar kostar företaget ungefär lika mycket som sjukvårdsförsäkring i ett helt år. Försäkringen ger bland annat snabbare tillgång till vård, och en kortare väg tillbaka till jobbet igen. 

Se prisexempel  |  Be om offert

Så hjälper vi ditt företag

Även om vi i Sverige är vana vid en bra sjukvård kan kötiderna ibland vara långa. Att snabbt få diagnos och rätt behandling är ibland avgörande för att vi ska bli friska.

Ju fortare du eller dina anställda är tillbaka på benen igen, desto snabbare kan ni komma tilbaka till arbetet. När tiden för sjukfrånvaro minimeras, gynnar det både arbetsgivaren och personalen.

Vårdgaranti inom 14 dagar

Att behöva vänta för att få träffa en specialistläkare eller få tid för operation kan vara utmanande och kan påverka både jobb- och privatliv. När du har sjukvårdsförsäkring är du garanterad behandlig och operation inom 14 dagar. Försäkringen kan även ha en förebyggande effekt, eftersom den gör det lättare för dig och dina anställda att söka vård innan det blir för sent.

Ersättning vid sjukskrivning

Det är svårt att förutse en sjukskrivning och vilka följder det kan få för företaget, inte minst ekonomiskt. Med försäkringen Ersättning vid sjukskrivning får företaget pengar för varje dag en anställd är sjukskriven. Det skapar ekonomisk trygghet för dig som företagare.