Ett fall från stegen

Gunnar, en man i 70-årsåldern, skulle beskära ett träd. Han tappade balansen och föll ned från stegen. Ett fall på cirka fem meter. Gunnar både kände och förstod att han hade skadat sig allvarligt och sökte vård akut. 

På sjukhuset konstaterade man att Gunnar har fått frakturer i lårbenet som kräver operation. Han hade även flera revbensfrakturer, kotkompressioner och den ena axeln var ur led.

Gunnar kontaktade oss

Stege lutad mot ett träd

När man får en allvarlig fraktur som kräver operation kan man få ersättning från det som kallas händelseförsäkring i olycksfallsförsäkringen. Ersättningen är 0,5 % av det valda försäkringsbeloppet. I Gunnars fall blev det 5 135 kronor som vi betalade ut direkt.

Vi håller kontakten

Efter ett par månader hörde vi av oss till Gunnar för att kolla hur han mådde. Gunnar berättade att han nu kan gå på egen hand med hjälp av kryckor och att han kontinuerlig går på rehabträning.

Bestående besvär

När det gått cirka ett år från dagen då Gunnar skadade sig kontaktade vi Bertil igen för att höra om han var färdigbehandlad. Det var han, men att han har bestående besvär som han kommer att få leva med.

Vi valde att ta in sjukjournaler och bad Gunnar gå på ett läkarbesök där läkaren i ett så kallat invaliditetsintyg beskriver hans bestående besvär och nedsatta kroppsfunktion.
Dessa underlag, samt yttrande från en medicinsk rådgivare, ligger sedan till grund för vår bedömning av vilken ersättning Gunnar skulle få för sina bestående besvär.

Gunnar får ersättning för sina bestående skador

När vi var klara med vår bedömning kom vi fram till att Gunnars kroppsfunktion är nedsatt med 6 %.
Ersättningen blev 6 % av Gunnars försäkringsbelopp: 1 049 000 kr x 6 % = 62 940 kr.

Nu återstår bara att han ska skicka in bilder på sitt operationsärr för att vi ska kunna göra en bedömning om eventuell ersättning för ärr också.

Detta ersätter försäkringen in Gunnars fall
  • Ersättning för allvarlig fraktur: 0,5 % av försäkringsbeloppet = 5 135 kronor.
  • Ersättning för bestående skada: 6 % av försäkringsbeloppet = 62 940 kronor.
  • Ersättning för ärr: bedömning görs när vi fått bilderna. 

Denna berättelse har vi skapat baserat på vår erfarenhet och kunskap. Namnet är påhittat och har ingenting med berättelsen att göra. 

Relaterat innehåll