Denna berättelse handlar om Erik, 34 år. En man mitt i livet med fru och två barn på 6 och 8 år. Han hade aldrig varit sjuk tidigare och han levde ett aktivt liv med familj och träning.

Erik hade haft ont i huvudet några dagar, men när det blev värre och inte gick över med tabletter så åkte han in till akuten.

På sjukhuset gick det fort

Pappa kramar om sina två barn.

När han kom till sjukhuset blev han snabbt sämre och fick sövas ner och läggas i respirator. Läkarna gjorde alla prover och undersökningar, men kunde först inte hitta orsaken till hans hastiga insjuknande.

Senare på kvällen kunde man konstatera att han drabbats av hjärnhinneinflammation som orsakas av en bakterie. Det gick inte att stoppa förloppet utan dagen därpå konstaterades han hjärndöd. Man valde då att stänga av den livsuppehållande behandlingen.

Hans fru och båda barnen hann komma till sjukhuset innan han dog. De kunde dock inte prata med honom utan han avled utan att ha vaknat upp igen.

Så fick familjen hjälp

Eriks fru var mycket ledsen och chockad över det som hänt, men vi lovade henne att sköta allt så smidigt som möjligt. Det enda hon behövde göra var att skriva under en fullmakt och en anmälan så att vi kunde beställa journalerna från sjukhuset. 

De två små flickorna var förmånstagare till pappa Eriks livförsäkring så de fick dela på ersättningen. Det tog en månad från att vi fick in anmälan tills barnen hade pengarna på sina konton. Eftersom döttrarna var omyndiga får de tillgång till ersättningen från pappans livförsäkring när de blivit myndiga. Pengar som kan hjälpa dem när de ska börja sina egna vuxenliv.

Kristerapi via flickornas barnförsäkringar 

Vi berättade även för mamman att flickorna kan få krishjälp om de behöver prata med ett psykolog om det som hände. Kristerapi ingår i deras barnförsäkringar och ersättning för terapi betalas ut bland annat om en nära anhörig går bort. Flickornas försäkringar är även betalningsbefriade fram tills de fyller 18 år. 

Vi hjälper till på många sätt

I tragiska situationer som denna är det svårt för anhöriga att orka tänka på allt. I detta fall var Eriks fru tacksam för att vi kunde avlasta henne. Hon behövde inte tänka på försäkringen och hur hon skulle göra för att döttrarna skulle få ersättning från livförsäkringen så som Erik hade önskat. 

Denna berättelse har vi skapat baserat på vår erfarenhet och kunskap. Namnet är påhittat och personerna på bilden har ingenting med berättelsen att göra. 

Relaterat innehåll