Tänk på detta när du

jämför bilförsäkring

Vissa saker är viktiga att tänka på när du ska kolla upp och jämföra bilförsäkringar. Viktigast är att tänka igenom vilket behov du har. Vet du det, är det lättare att jämföra priset. Billigast är inte alltid bäst.
Tips om hur du ska tänka vid valet av bilförsäkring.

När du väljer bilförsäkring

  • Tänk igenom ditt behov. Fundera på om du behöver bilen varje dag för att få vardagen att fungera? Du kanske behöver bilförsäkring där hyrbil ingå. Är den gammal eller ny, så ny att den har vagnskadegaranti? Har du en äldre bil behöver du tänka igenom hur du värderar den, till exempel om den skulle totalskadas, och ta ställning till om den är värd en halvförsäkring eller helförsäkring
  • Läs på om vad en bilförsäkring kan innehålla (omfattningen). Ju mer du kan desto enklare att välja rätt försäkring.
  • En billig bilförsäkring är inte alltid den bästa för dig. Försäkringens omfattning, villkor och självrisker är viktiga delar när du ska jämföra pris på bilförsäkring.

Vilken bilförsäkring behöver du ha?

Så fort du blir registrerad ägare till en bil måste du ha minst trafikförsäkring på bilen, enligt Trafikskadelagen. Om du kör med en oförsäkrad bil får du betala en avgift till Trafikförsäkringsföreningen. Därför är det viktigt att tänka på att försäkra bilen innan du kör iväg med den.

Trafikförsäkring är den minsta möjliga omfattning på bilförsäkring som du kan ha. I övrigt kan du själv välja omfattning beroende på vad du vill ha och behöver. 

Så försäkrar du bilen rätt