”Mina anställdas hälsa är viktig för mig och för verksamheten”

När företagaren Ewa Engström skadade sitt knä fick hon snabbt hjälp tack vare sin sjukvårdsförsäkring hos If. Efter det såg hon till att försäkra sina anställda.

– Sjukvårdsförsäkring är en bra förmån, ett sätt för arbetsgivare att visa att personalen är viktig. När personalen utnyttjar försäkringen kommer de att förstå hur otroligt bra den är, säger Ewa.

Det var när krogägaren Ewa Engström spelade tennis som hon vred till sitt knä och fick väldigt ont. Tack vare sin sjukvårdsförsäkring kunde hon få vård direkt.  
– Det gick väldigt smidigt. Jag ringde, sade att jag behövde hjälp och förklarade mitt ärende. Jag fick tid för röntgen samma vecka och fick då veta att rehabilitering inte skulle göra knät bättre, eftersom jag har mjuka leder. Det behövdes en operation.  

Tacksam för sjukvårdsförsäkringen 

Tiden för operationen bokades in så att den passade Ewas kalender.  
– Det gick två veckor från att jag skadade mig tills att jag var opererad. Jag är otroligt tacksam att jag hade sjukvårdsförsäkringen. Jag har haft den länge, men det är först när något händer som man på riktigt förstår hur viktig den är.  

Arbetet på krogen är intensivt. Det var nödvändigt för verksamheten att hon snabbt kunde komma tillbaka.  
– Ett knä som inte fungerar hade orsakat problem på jobbet. Vi hade behövt ta in en ersättare och allt hade blivit märkbart dyrare. Nu behöver jag bara ha riktigt bra skor, precis som de andra.  

Försäkrat sina anställda 

Efter att Ewa skadat sig tecknade hon sjukvårdsförsäkringar åt sina anställda.  
– De är viktiga för att jag ska kunna driva företaget. Om något skulle hända vill jag att de ska få vård, både för att jag bryr mig om dem och för att de ska komma tillbaka till arbetet. Det är avgörande för min verksamhet.  

Satsningen på de anställdas hälsa har redan lönat sig. När en erfaren kock skadade ögat, fick han behandling omgående och kunde återvända till jobbet.  
– Det var viktigt för verksamheten. Att ersätta en erfaren kock i dag är nästan omöjligt. 

Sjukvårdsförsäkring


•  Sjukvårdsrådgivning dygnet runt
•  Egen kontaktsjuksköterska
•  4,5 av 5 i kundnöjdhet

Läs mer om sjukvårdsförsäkring

If visade mig respekt och omtanke. Det är precis den känslan som jag vill förmedla till mina anställda.

Ewa uppmuntrar fler företagare att teckna sjukvårdsförsäkringar för sina anställda.  
– Det är en bra förmån, ett sätt för arbetsgivare att visa att personalen är viktig. If visade mig respekt och omtanke. Det är precis den känslan som jag vill förmedla till mina anställda. De är viktiga för mig och mitt företag. 

I dag är Ewa fullt återställd och kan leva livet fullt ut.  
– Jag gillar att vara aktiv, att vara i fjällen och skogen. Nu kan jag cykla, åka skidor, spela golf och tennis. Jag kan göra precis det jag gjorde innan operationen, säger Ewa och tillägger att hennes opererade knä faktiskt känns mer stabilt än det andra.  

Prata med oss om sjukvårdsförsäkring

Fyll i några uppgifter så kontaktar vi dig så snart vi kan.