Gå direkt till sidans huvudmenyn Gå direkt till sidans innehåll

Filtrera
Visa resultat för:
 1. Om ditt hem blir förstört

  Det brinner och du måste snabbt ta dig ut ur huset. Det finns ingen tid att få med sig något, du måste rusa ut mer eller mindre påklädd. Ganska snabbt kommer tankarna - hjälp, vad händer nu och vad ska jag göra? 

  Man tröstar kvinna
 2. Skadeförebyggande

  Brandfilt kan användas för mindre bränder

  Mindre bränder, som i överhettade kokkärl, i en bostad kan du släcka med hjälp av en brandfilt. För att stoppa branden är det viktigt att du använder brandfilten på rätt sätt.

  2019-11-29
  Vit brandfilt
 3. Skadeförebyggande

  Så brandsäkrar du hemmet

  Den vanligaste orsaken till att det börjar brinna i bostäder är slarv. De flesta bränder uppstår vid matlagning, inte på grund av levande ljus. Så brandrisken minskar inte bara för att vi under sommarhalvåret har färre tända ljus. 

  2019-11-07
  Matlagning
 4. Skadeförebyggande

  Brandövning hemma

  Många har brandövning i skolan och på arbetet, men att brandöva hemma är inte lika vanligt. När det börjar brinna kan elden spridas snabbt och det är viktigt att agera direkt. Gör därför en utrymningsplan och bestäm återsamlingsplats utanför hemmet.

  2019-11-06
  Pojke med nalle under armen
 5. Skadeförebyggande

  Vid brand i bostad

  Om det börjar brinna i bostaden och du inte kan släcka elden själv utan att ta en stor risk måste alla som befinner sig i bostaden snabbt ta sig ut.

  2019-11-04
  Det binner