Beställ Grönt Kort

Grönt Kort är ett bevis på att fordonet har en gällande svensk trafikförsäkring. I vissa länder är det viktigt att kunna visa upp ett Grönt Kort för att få passera gränsen och kunna visa för polisen om någonting händer. Grönt Kort gäller inte för Kosovo, eftersom landet inte är medlemsstat i FN. Den svenska trafikförsäkringen gäller alltså inte där.

Grönt Kort är giltigt i 30 dagar från startdatum. Försäkringen måste vara betald för perioden, annars sätts slutdatum till det datum som försäkringen är betald till. ​​

Fyll i uppgifterna i formuläret och klicka på "Beställ Grönt Kort". Om någon annan än försäkringstagaren ska köra bilen
utomlands krävs att den andra förarens personnummer står med därför frågar vi efter "Personnummer annan förare utöver försäkringstagaren​".


Beställ i god tid

Beställ Grönt Kort i god tid innan avresan. Vi skickar det med post och det kan ta två vardagar innan det kommer fram.

Andra dokument du ska ta med

Ta även med dig fordonets försäkringsbrev och registreringsbeviset - det är obligatoriskt i vissa länder. Vi rekommenderar att du har med den blågula skadeblanketten. Det underlättar ifall du skulle krocka utomlands. Saknar du en sådan - beställ skadeblanketten här. ​

Hantering av personuppgifter​
​​
Speciella regler i vissa länder​

I följande länder måste personbilen vara utrustad med godkänd elektronisk startspärr (Immobilizer) för att stöldförsäkringen ska gälla:

Albanien, Azerbajdzjan​, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Estland, Kroatien, Lettland, Litauen, Makedonien, Moldavien, Polen, Rumänien, Ryssland, Serbien, Slovakien, Slovenien, Tjeckien, Ukraina, Ungern och Vitryssland.

I följande länder gäller endast trafikförsäkringen och inte övriga delar av försäkringen, även om de ingår i Gröna kort-området: Iran, Marocko och Tunisien.

Kontakta kundtjänst på 0771-655 654

  • om du ska vara utomlands under en längre tid än 30 dagar
  • om du vill ha ett Grönt Kort för en klass II-moped, dvs. oregistrerad moped som saknar registreringsnummer​.