en tryggare vardag

Med rätt kunskap, rätt idé eller bara lite tur behöver många olyckshändelser aldrig inträffa. På If arbetar vi varje dag med att förebygga skador och olyckor. På så sätt vill vi bidra till en tryggare vardag för människor.

Alexander Schultz och Leo Bülow, Third Act

Vinnaren är utsedd!

450 bidrag var med och tävlade med idéer som kan göra vardagen tryggare. Det gläder oss att så många ville vara med och bidra i detta viktiga ämne.

Vinnaren är företaget Third Act, som med sin resebott i Facebook messenger hjälper människor med viktiga detaljer inför och under en resa. Det kan vara allt från visum, vaccin, information om resmålet och direkt hjälp om olyckan skulle vara framme.

Utöver vinnaren var det många bidrag som var bra idéer för att skapa en tryggare vardag, t.ex. idéer för att hindra inbrott, göra det säkrare för cyklister, öka användningen av reflexer m.m.

Läs mer och se filmen om Third Acts Reserobot

För säkerhets skull

En idé kan föda fler idéer som leder utvecklingen till en tryggare vardag. Här är några initiativ som vi själva har arbetat med på sistone, både på egen hand och i samarbete med andra.

If x Fashion

Reflexer halverar risken för att bli påkörd i trafiken. Vi samarbetar med modedesigners för att skapa alternativ till de mer traditionella reflexerna.

Läs mer om reflexsamarbeten

Offline O'Clock

Att använda sociala medier på kvällen leder till sämre sömnkvalité. Vi satte fokus på frågan och utmanade kända personer att logga ut klockan 22.00.

Läs mer om vårt sömnexperiment

Slow Down GPS

För att påminna om att sakta ner har vi utvecklat en GPS-app där den vanliga rösten automatiskt byts till en barnröst när du kör i barntäta områden.

Läs mer om vår GPS

Säker färd för de små

Med våra bilbarnstolar får du en stol som alltid passar ditt barns ålder och storlek. I hyrpaketet ingår tre stolar för en säker färd, från det barnet är nyfött tills det fyller ca 10 år.

Läs mer om att hyra bilbarnstol

Tryggare i din vardag

I vår Säkerhetsbutik hittar du smarta och noggrant testade produkter för en tryggare vardag. Välj bland ett stort urval av produkter för familjen, ditt hem eller annat som är värdefullt.

Välkommen in i Säkerhetsbutiken

Tips som underlättar livet

Vi arbetar dagligen med frågor som gäller risker, säkerhet och hur du kan undvika olyckor. Vi delar med oss av kunskapen och tipsar om hur du kan skydda dig och det som är dig kärt. 

Nyttiga tips och goda råd
 
Reklamfilm Tryggare vardag

Vad kan vi göra för dig?

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med dina frågor om försäkringar. Du kan ringa, chatta eller mejla. 

Kundservice Privat
Kundservice Företag

Fler bra försäkringar

Rätt försäkring ger dig möjligheten att leva ditt liv som du vill. Om något händer hjälper vi dig.

Boka försäkringsgenomgång

Vill du ha hjälp med att gå igenom ditt försäkringsbehov och se över dina försäkringar?