Golfförsäkring

Du som har din hemförsäkring hos oss har en försäkring som gäller för golfutrustningen, både hemma i Sverige och om du åker på golfresa.

Försäkring för golfklubborna

Golfklubborna och annan golfutrustning ingår i alla våra hemförsäkringar och är försäkrade upp till 10 000 kronor. Om du har Stor Hemförsäkring är det högsta ersättningsbeloppet 100 000 kronor. Dessa beloppsgränser gäller när golfutrustningen förvaras utanför bostaden, exempelvis i källarförrådet eller på golfklubben, inte när du förvarar den inne i bostaden.

Om du inte har Stor Hemförsäkring och dina golfklubbor och övrig utrustning är värd mer än 10 000 kronor kan du teckna ett tillägg för golfutrustningen – Specialförsäkring. På så sätt har du en försäkring som täcker golfutrustningens värde. Om ni är flera i familjen som spelar golf får du ta med allas golfutrustning i beräkningen över vilket försäkringsbelopp det ska vara. 

Vid stöld utanför bostaden

Hemförsäkringen gäller även om golfutrustningen stjäls från låst förråd på klubben, utanför klubbhuset medan du är där eller om du får inbrott i bilen på parkeringen.

När golfutrustningen är utanför bostaden är ersättningsbeloppet om du har Stor Hemförsäkring maximerat till 100 000 kronor. För övriga varianter av hemförsäkring är maxersättningen 10 000 kronor om du inte har specialförsäkrat den.

Allriskförsäkring för golfutrustning

Om du har valt Stor Hemförsäkring eller Hemförsäkring Extra ingår även en Allriskförsärkring – Otursförsäkring – som ersätter andra plötsliga, oförutsedda händelser. Beloppsgränsen för golfutrustningen är dock alltid 10 000 kronor. Om du har Stor Hemförsäkring är beloppsgränsen dock 100 000 kronor.

Om du gör Hole in One

Det finns en tradition inom golfvärlden att man ska bjuda sina medspelare på champagne om man lyckas göra Hole in One. Det finns försäkringsbolag som betalar ut ersättning för att den som gjort Hole in One ska få kompensation för utlägget. Vi på If har dock valt att inte ha Hole in One-ersättning som en del av hemförsäkringen.

Försäkring på golfresan

I hemförsäkringen ingår ett reseskydd som gäller för resor inom Sverige och utomlands. Reseskyddet gäller även vid golfresor och det omfattar både golfklubborna, annan golfutrustning och dig om du skulle bli sjuk eller skadad under golfresan.

Stulen eller skadad golfutrustning

Under golfresan gäller hemförsäkringen om golfutrustningen blir stulen eller skadad när du har lämnat den till researrangören, på hotellet eller till transportföretaget. Tänk dock på att skydda bagen och golfvagnen ordentligt när du checkar in den. Det brukar finnas emballage att få på flygplatsen så att du kan plasta in utrustningen ordentligt.

Golfklubborna blir försenade

Om golfklubborna och annat incheckat bagage blir försenat på utresan kan du få ersättning om du har Stor Hem- eller Stor Villaförsäkring. Ersättningen betalas ut i form av schablonersättning, vilket innebär att du får en viss ersättning efter ett visst antal timmar, oavsett vad du hade i väskan.

Här kan du läsa mer om ersättning för försenat bagage

Du blir sjuk eller skadad på golfresan

Om du blir sjuk eller skadad på en golfresa och måste avstå från att spela kan du få ersättning. Ersättning betalas för så stor del av kostnaden för researrangemanget som svarar mot förhållandet mellan antalet dagar du inte kan utöva aktiviteten och resans totala antal dagar, dock högst 1 200 kronor per person och dag och sammanlagt 40 000 kronor per person. För att kunna få ersättningen behöver du ha Stor Hemförsäkring som innehåller ett utökat reseskydd.

Brutet ben
Om du skadar dig och måste avstå från att spela golf kan du få ersättning.