Försäkring för tv

Behöver du verkligen köpa den där specialförsäkringen för tv som du får erbjudande om när du köper en ny tv? Räcker inte det skydd som hemförsäkringen ger? Här hittar du svar på frågorna. 

Så gäller hemförsäkringen för tv

Innan du tackar ja till att köpa en speciell försäkring för tv:n kan det vara värt att fundera över hur stor risk det är att något ska hända med tv:n och om din hemförsäkring gäller för det som skulle kunna hända.

  • Hemförsäkringen​ gäller om du skulle drabbas av inbrott och om tv:n då stjäls eller om någon obehörig tar sig in i bostaden och förstör din tv. Om det skulle brinna hemma hos dig får du också ersättning för tv:n om den skadas.
  • Om du själv eller någon annan i familjen till exempel välter tv:n så att den skadas, helt eller delvis, kan du få ersättning om du har en så kallad allriskförsäkring. Vi kallar det Otursförsäkring. Denna otursförsäkring ingår i Stor Hemförsäkring och i Hemförsäkring Extra.
  • I Stor Hemförsäkring ingår dessutom ett speciellt försäkringsskydd för hemelektronik. Om till exempel tv:n är yngre än två år när den går sönder ersätts du med en ny, motsvarande tv. Inget åldersavdrag görs. Du betalar självrisken för hemförsäkringen. Den är vanligen 1 500 kr om du inte valt ett annat belopp.