Golfförsäkring

– en del av hemförsäkringen
Du som har din hemförsäkring hos oss har en försäkring som gäller för golfutrustningen, både hemma i Sverige och om du åker på golfresa.

Val av hemförsäkring avgör

Vilken ersättning du kan få och hur mycket du kan få i ersättning om din golfutrustning blir stulen beror på vilken slags hemförsäkring du har.

Med vår enklaste hemförsäkring får du ersättning för golfutrustningen med max 10 000 kronor. Försäkringen gäller om golfutrustningen blir stulen, skadad i en brand när du förvarar den hemma i bostaden eller om du förvarar utrustningen i ett förråd på vinden, i källaren, eller på golfklubben och någon bryter sig in och stjäl dina golfklubbor, bagen eller golfvagnen. Om du har Stor Hemförsäkring gäller inte beloppsgränsen 10 000 kr.

Golfutrustning i sig är inte stöldbegärlig egendom, men allt som är värt mer än 15 000 kronor räknas som stöldbegärligt och då behöver man vara lite försiktig med hur man förvarar sina saker. Om din utrustning är värd mer än 15 000 kronor rekommenderar vi att du inte förvarar den under längre perioder i utrymme dit många andra har tillträde, eller där det är lätt att bryta sig in. Undvik även att lämna kvar golfutrustningen i bilen.

Om du har valt Stor Hemförsäkring eller Hemförsäkring Extra ingår även en allriskförsäkring – Otursförsäkring – som ersätter andra plötsliga, oförutsedda händelser som att din golfbag med alla klubbor blir stulna när de står utanför klubbhuset medan du äter eller checkar in eller om du får inbrott i bilen på parkeringen. Om golfvagnen rullar iväg på banan och till exempel faller i ett vattenhinder kan du få ersättning i fall den inte kan räddas ur vattnet.

 

Försäkrad på golfresan

Om du åker på golfresa

I hemförsäkringen, oavsett vilken av dem du har, ingår ett reseskydd i 45 dagar för resor i hela världen. Under golfresan gäller din hemförsäkring för golfutrustningen på samma sätt som när du är hemma i Sverige. Hemförsäkringen gäller även om golfutrustningen blir stulen eller skadad när du har lämnat den till researrangören, på hotellet eller till transportföretaget. Tänk dock på att skydda bagen och golfvagnen ordentligt när du checkar in den. Det brukar finnas emballage att få på flygplatsen så att du kan plasta in utrustningen ordentligt.

Sjuk eller skadad på golfresan

Om du blir sjuk eller skadad på en golfresa och måste avstå från att spela kan du få ersättning för så stor del av kostnaden för researrangemanget som svarar mot förhållandet mellan antalet dagar du inte kan utöva aktiviteten och resans totala antal dagar, dock högst 1 200 kronor per person och dag och sammanlagt 40 000 kronor per person. För att kunna få ersättningen behöver du ha Stor Hemförsäkring som innehåller ett utökat reseskydd.