Golfförsäkring

Du som har din hemförsäkring hos oss har en försäkring som gäller för golfutrustningen, både hemma i Sverige och om du åker på golfresa.

När golfutrustningen förvaras i bostaden eller i biutrymmen som källar- eller vindsförråd gäller hemförsäkringen för golfutrustningen om den blir stulen eller skadad vid exempelvis en brand. Högsta ersättningsbelopp är 10 000 kronor. Om du har Stor Hemförsäkring gäller inte denna beloppsbegränsning.

Logga in på Mina sidor för att se vad du har valt.

Vid stöld utanför bostaden

Hemförsäkringen gäller även om golfutrustningen stjäls från låst förråd på klubben, utanför klubbhuset medan du är där eller om du får inbrott i bilen på parkeringen.

När golfutrustningen är utanför bostaden är ersättningsbeloppet om du har Stor Hemförsäkring maximerat till 80 000 kronor. För övriga varianter av hemförsäkring är maxersättningen 10 000 kronor.

Allriskförsäkring för golfutrustning

Om du har valt Stor Hemförsäkring eller Hemförsäkring Extra ingår även en allriskförsäkring – Otursförsäkring – som ersätter andra plötsliga, oförutsedda händelser. Beloppsgränsen för golfutrustningen är dock alltid 10 000 kr om du inte har Stor Hemförsäkring.

Om du åker på golfresa

I hemförsäkringen, oavsett vilken av dem du har, ingår ett reseskydd i 45 dagar för resor i hela världen. Under golfresan gäller din hemförsäkring för golfutrustningen på samma sätt som när du är hemma i Sverige. Hemförsäkringen gäller även om golfutrustningen blir stulen eller skadad när du har lämnat den till researrangören, på hotellet eller till transportföretaget. Tänk dock på att skydda bagen och golfvagnen ordentligt när du checkar in den. Det brukar finnas emballage att få på flygplatsen så att du kan plasta in utrustningen ordentligt.

Sjuk eller skadad på golfresan

Om du blir sjuk eller skadad på en golfresa och måste avstå från att spela kan du få ersättning för så stor del av kostnaden för researrangemanget som svarar mot förhållandet mellan antalet dagar du inte kan utöva aktiviteten och resans totala antal dagar, dock högst 1 200 kronor per person och dag och sammanlagt 40 000 kronor per person. För att kunna få ersättningen behöver du ha Stor Hemförsäkring som innehåller ett utökat reseskydd.

Försäkrad på golfresan