HR – Attrahera och utveckla medarbetare

Om rollen...

Vi på HR arbetar bland annat med rekrytering, rehabilitering, kompetensutveckling, chefsstöd, förmåner, arbetsmiljö, arbetsrätt, omorganisationer, employer branding, systemfrågor kopplade till vårt HR-system, konflikthantering, lön mm. HR är en strategisk partner och finns till för att hjälpa ledare och medarbetare samt jobbar med hur vi ska attrahera, behålla och utveckla medarbetare.

Vi som jobbar är...

Eftersom arbetet är brett har vi ganska olika bakgrund, men de flesta av oss har en eftergymnasial utbildning inom t.ex. personal, juridik eller ekonomi. Några av oss har ett par års erfarenhet från rekrytering, administration eller konsultbranschen, medan andra arbetat många år som HR partner, arbetsrättsexpert, lönespecialist eller ledare på andra bolag tidigare. De som har lön som specialistområde har oftast en utbildning inom löneadministration.

Möjligheterna är...

Hos If är vi indelade i olika specialistområden. Vi har t.ex. HR partners som arbetar med operativt och strategiskt ledarstöd, HR Support som hanterar lön och personaladministrativa systemfrågor, If Academy som arbetar med kompetensutveckling och ett Comp&Ben-team som säkerställer att vi har ett enhetligt förmånssystem i bolaget. Du kan t.ex. utvecklas genom att specialisera dig inom olika områden men du har också en bra grund att stå på för att själv bli ledare. Flera av oss har t.ex. börjat arbeta med HR-administration innan vi axlat en specialistroll som HR Partner.

Profilen vi söker är...

Vårt uppdrag är att ge förstklassig service till chefer och medarbetare. Du behöver ha ett brinnande intresse för organisation kombinerat med en stark affärsförståelse. Du stimuleras av ett aktivt och problemlösande arbete med hög grad av självständighet och eget arbete. Du sätter ett stort värde i att skapa och förvalta relationer och är trygg i din professionella identitet där du vågar ställa krav, följa upp och utmana. Vidare krävs hög integritet, god analytisk förmåga och stort kundfokus.