Elektrifiera bilindustrin som eMobility Developer

Vill du jobba med elektrifiering inom bilindustrin? Då är du välkommen till försäkringsbranschen. If och Volvia rekryterar nu en eMobility Developer som ska ansvara för elektrifieringsområdet inom Volvias skadeavdelning.

Elektrifiering. Digitalisering. Mobilitet. Hållbarhet. Delningsekonomi. Autonoma fordon. Big data.

Bilbranschen genomgår en teknologisk metamorfos. Vad som väntar på andra sidan vet vi inte, men några saker är tydliga redan nu - konkurrensen är global.  De som inte hänger med kommer att slås ut.

Läs mer om rollen och sök

eMobility Developer

Läs mer om Volvia

Försäkringsbolaget If är mitt i utvecklingen. If är Nordens största försäkringsbolag och försäkrar mer än var fjärde bil i Sverige. Volvia, som är en del av If, har varit Volvos försäkringspartner sedan 1959.

– Nu har bilindustrins elektrifieringsresa börjat på riktigt. Vi är bara i början, men riktningen är tydlig och nu söker vi dig som vill vara med och utveckla skärningspunkten mellan försäkringsbranschen och bilindustrin säger Patrick Cajtoft, ledare Motorskador If.

En värld av data, kunskap och erfarenhet

– Vi har en värld av data och insikter som vi kan använda för att vara en del av den transformation som vi står inför, minska det ekologiska fotavtrycket men också bidra till att öka trafiksäkerheten ytterligare, säger Patrik Cajtoft.

Volvia och If har inte minst erfarenhet från elbilsutvecklingen i Norge, som kommit så mycket längre än Sverige att vi kan dra värdefulla lärdomar.

– Vi har mycket data och kunskap om allt som har med bilar och trafik att göra i våra databaser från Volvobilar. Nu riktar vi vår kunskap och erfarenhet mot elektrifieringen och den förändring som står för dörren inom bilmarknaden. Det är där den här tjänsten blir aktuell. Vi söker en person som kan använda all denna kunskap – både den vi har och den som vi kommer utveckla..

Volvia söker någon som vill driva utvecklingen framåt

Rollen som eMobility developer är ny inom koncernen där man kommer att ansvara för elektrifieringsområdet på Volvia men också finnas vid samarbetspartnern Volvos sida och hjälpa dem på ett dedikerat sätt i deras elektrifieringsresa.

”Vi söker dig som har kunskap och ett genuint intresse för digitalisering och elbilsmarkanden och som vill arbeta med att utveckla processer i försäkringsbranschen, och arbeta nära våra samarbetspartners”.  

Bilindustrin är under förändring, något som medför spännande utmaningar och möjligheter för Volvia och där din kunskap och ditt intresse kommer att ligga till grunden för din personliga utveckling framåt och där du ges möjlighet att påverka rollens utformning.

Vill du arbeta med att elektrifiera bilindustrins och framtidens försäkringslösningar i en spännande och kreativ utvecklingsmiljö?