Försäkring för arbetsgivare

Vi hjälper dig med alla viktiga försäkringar som du som arbetsgivare behöver ha koll på. Fyll i dina uppgifter för att få en offert.

Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer
Formuläret skickas...

Förskringar för arbetsgivare och anställd

Som arbetsgivare vilar ett stort ansvar på dina axlar - nämligen både dig själv och dina anställda. På samma sätt som du är mån om att din viktigaste maskin måste hållas igång och fungera, så är det minst lika viktigt att personerna i ditt företag mår bra och kommer till jobbet friska och motiverade.

Viktiga försäkringar För anställda För arbetsgivare
Sjukvårdsförsäkring

Med sjukvårdsförsäkring får du och dina anställda tillgång till privat vård. Det går snabbt att få specialistvård, behandling och operation och man kommer därmed snabbare tillbaka till jobbet.

En sjukvårdsförsäkring är en trygg och värdefull förmån som borde köpas till både dig själv och dina anställda.

Olycksfallsförsäkring

En olycksfallsförsäkring ger dig som utsätts för en olycka ersättning för vård, läkemedel, resekostnader, tandbehandling, rehabilitering samt ersättning vid bestående skador och invaliditet.​

En försäkring som skapar en ekonomisk trygghet för både dig och dina anställda.

Tjänstereseförsäkring

En tjänsteresa är en resa som utförs på företagets uppdrag. Det kan t.ex. vara ett kundbesök, en längre resa utomlands eller att man som anställd går ner på stan för att köpa lunch åt alla inför ett lunchmöte. När man är på dessa uppdrag finns en risk att utsättas för en olycka och i dessa fall krävs det att man har en tjänstereseförsäkring för att man ska vara skyddad.

Tjänstereseförsäkringen ger ett heltäckande skydd och ersätter bl.a. vård, läkemedel, tandbehandling, hemtransport, ekonomisk och medicinsk invaliditet till följd av olycksfall eller sjukdom.

Detta är en försäkring som bör tecknas på både dig själv och dina anställda.

Ersättning vid sjukskrivning

Ersättning vid sjukskrivning är en viktig försäkring som riktar sig till företaget. Om du som arbetsgivare, eller någon av dina anställda, blir sjuka så får företaget ersättning för varje dag som någon är sjuk mer än 15 dagar.

Det är svårt att förutse en sjukskrivning och vilka konsekvenser det kan få. Kostnaderna rullar fortfarande på och du förlorar intäkter eftersom du inte kan arbeta. Beviljad sjukpenning är det enda som krävs för att företaget ska få ersättning via vår försäkring.

Försäkra dina anställda

Personalen är en viktig och värdefull resurs för dig som arbetsgivare. Därför är det viktigt att skapa en trygg arbetsmiljö både för dig själv men också för de anställda.

Det finns några försäkringar som både du som arbetsgivare och de anställda behöver ha för att minska riskerna för långa sjukskrivningar, men också för att få ersättning om det faktiskt skulle ske. 

Att kontinuerligt följa upp hur dina medarbetare trivs och mår är viktigt för att du ska kunna fånga upp signaler och för att du ska kunna agera om någon inte mår bra. Allt som händer i dina medarbetares privatliv, kommer påverka hur de mår även på jobbet, och det är viktigt att du som arbetsgivare har en förståelse för att det kan påverka deras prestation på jobbet. Om du har köpt en sjukvårdsförsäkring till medarbetarna kan du hänvisa dem till psykolog om de inte mår bra. Eller hjälpa dem att få snabbt tillgång till specialistvård om de börjar få fysiska besvär och behöver vård.

Läs mer om varför personalen är din viktigaste resurs

En av de största rädslorna för arbetsgivare är långtidssjukskrivningar.

Tryggt skydd för arbetsgivaren

Som arbetsgivare är det viktigt att tänka på de ekonomiska följerna som kan ske om det blir avbrott i verksamheten eller om någon blir sjuk. Om du eller en anställd blir sjuk finns det risk att intäkterna sjunker medan de fasta kostnaderna måste betalas ändå, såsom lön, sociala avgifter, hyror, telefon m.m. Med rätt personförsäkringar kan du känna dig trygg med att företaget får pengar för varje dag någon är sjukskriven och att ni får snabbare tillgång till vård innan det kan vara för sent.

Obligatoriska försäkringar för arbetsgivare

Företag som är bundna till kollektivavtal behöver teckna avtalsförsäkringar för de anställda. För företag utan kollektivavtal är det frivilligt att teckna försäkringar. Inom vissa branscher kan det däremot finnas vissa obligatoriska försäkringar, exempelvis inom vissa delar av byggbranschen. Läs mer om vilka försäkringar det gäller på verksamt.se.

Trygghet, välmående och långsiktighet i verksamheten

Att skydda sin personal och förebygga välmående är ett sätt att tänka långsiktigt med sin verksamhet. Arbetsmarknaden har förändrats de senaste åren och nu är det enkelt för medarbetare att byta jobb och ställa högre krav på arbetsgivarna. Det finns fler valmöjligheter och det är svårt för företag att behålla medarbetare om dem inte trivs och känner att de har en arbetsgivare som bryr sig om dem.