Gå direkt till sidans huvudmenyn Gå direkt till sidans innehåll

Filtrera
Visa resultat för:
 1. Tips & råd

  Vid snöfall

  Mycket snö kan vara härligt, men när det snöar mycket på kort tid får du som husägare fullt upp med att skotta garageuppfarten och vid entrén. Här har vi samlat tips om vad du ska göra vid kraftigt snöfall.

 2. Tips & råd

  Vid åska

  Som tur är tillhör det inte vanligheterna att en villa drabbas av en direkt träff av blixten när åskan går. Däremot är det vanligt att överspänning från närliggande blixtnedslag kommer in i villabyggnaden via ledningar (el, telefon, kabel-TV eller antenner på taket). Det behövs bara en spänningstopp på en sekund för att datorer, teven och DVDn ska förstöras.

 3. Tips & råd

  Vid storm

  Under hösten och vintern är det vanligt med stormar som orsakar strömavbrott och skador på byggnader och tomtmark. Här får du tips om vad du kan göra både före, under och efter stormen.

 4. Tips & råd

  Vid snösmältning

  Snörika vintrar kan skapa kaos när våren kommer och snön smälter bort. Med några enkla åtgärder kan du förebygga skador på ditt hus som snösmältningen kan orsaka. 

 5. Tips & råd

  Skotta snö från taket

  Ett vanligt villatak, oavsett om det är nytt eller gammalt, ska klara minst 150 kilo snö per kvadratmeter, vilket motsvarar ca 4 decimeter blötsnö. Men handlar det om en meter snö på ett normalt hus är det lika tungt som 12 personbilar. Så skotta taket om det ligger mycket snö på det.