Gå direkt till sidans huvudmenyn Gå direkt till sidans innehåll

Filtrera
Visa resultat för:
 1. Tips & råd

  Så skyddar du dig vid åska

  Att en villa träffas direkt av blixten är ovanligt. Det är desto vanligare att överspänning från närliggande blixtnedslag kommer in i huset via ledningar. En sekunds spänningstopp räcker för att datorer, tv, ljudsystem och annan elektronik ska förstöras. 

  Åska och blixtar
 2. Tips & råd

  Vid storm

  Under hösten och vintern är det vanligt med stormar som orsakar strömavbrott och skador på byggnader och tomtmark. Här får du tips om vad du kan göra både före, under och efter stormen.

  Vid storm
 3. Tips & råd

  Så skyddar du huset vid snösmältning

  Snörika vintrar kan skapa kaos när våren kommer och snön smälter bort. Med några enkla åtgärder kan du förebygga skador på ditt hus som snösmältningen kan orsaka. 

  Istappar hänger från taket
 4. Skadeförebyggande

  Därför bör du skotta snö från taket

  Ett vanligt villatak, nytt som gammalt, ska klara minst 150 kilo snö per kvadratmeter, vilket motsvarar ca 4 decimeter blötsnö. Handlar det om en meter snö på ett normalt hus är det lika tungt som 12 personbilar.

  Skotta snö från taket
 5. Skadeförebyggande

  Tips för att slippa skador på grund av översvämning

  Kraftiga skyfall leder ofta till översvämningar. För att skydda ditt hus från att drabbas av vattenskador bör du se till att vattnet enkelt kan rinna bort från huset och att vatten inte ska kunna rinna in genom taket.

  Man promenerar på översvämmade gator.