Financial Controller

Analys och kontroll på finansiell utveckling

Om rollen...

Som Financial controller ansvarar du för analyser, kommentarer och sammanställningar över den finansiella utvecklingen i det affärsområde du jobbar inom. För att utföra detta jobb har du nära kontakt med skadeavdelningar, Försäljning & Service, aktuarier och enheter inom Produkt & Pris.
Du har en central roll att stötta verksamheten i de Forecast- och Plan processer vi regelbundet genomför. Vi tillhandahåller även rapporter till verksamheten för all typ av finansiell uppföljning inkl. marknadsandelsutveckling och konkurrensanalys.

Vi som jobbar är...

Vi som arbetar som Financial controllers har normalt läst ekonomi på eftergymnasial nivå, t.ex. högskola eller universitet. Några av oss har tidigare arbetat flera år som redovisningsekonomer, ekonomiassistenter eller controllers, internt inom If eller inom andra bolag. Vi har också kollegor som kommit in via vårt interna controller traineeprogram.

Möjligheterna är...

Som Financial controller får du en djup insikt om Ifs verksamhet och lönsamhet. Genom de månatliga månadsboksluten kommer du i kontakt med alla operationella nyckeltal som ligger till grund för den finansiella utvecklingen. Du kan avancera till att bli chef för Financial control och har även en gedigen bas för att bredda dig i en roll som Business controller eller t.ex. affärsutvecklare eller produktansvarig.

Profilen vi söker är...

Rätt person för den här rollen trivs med att jobba i grupp men kan även vara drivande inom sitt eget område. Du behöver ett analytiskt sinne och genuint intresse för siffror, och sätter dig snabbt in i och lär dig om verksamheten och deras processer. Med fokus på lösning och leverans når du dina deadlines och kan samtidigt vara kreativ kring utvecklingsmöjligheter inom bolaget.