Det här är John

Han är analytiker på papperet. Och snickarsupporter på riktigt.  

Bli Johns kollega

Efter studierna i teknisk fysik och finansiell modellering låg flera olika karriärvägar öppna för John. Han valde att söka till Ifs nordiska traineeprogram för analytiker och insåg under den första intervjun att analys inom försäkringsvärlden är mycket bredare än vad han föreställt sig. Att inte begränsas till det matematiska utan också få ägna sig åt riskerna som finns ute i det verkliga livet – det väckte Johns intresse.

”Att jobba som analytiker på If handlar om så mycket mer än finansiell risk. Det handlar om att förstå samhället, och hur vi lever. Vi bedömer och förutspår hur skador och risker förändras över tid. Och vi gör det för våra kunders skull – så att vi kan ge dem rätt skydd, och stå vid deras sida. Det känns bra att kunna bidra till den tryggheten.”

Vi vill vara bäst på risk för att kunna hjälpa människor och företag

- Det var verkligen full fart från första dagen, säger John och tänker tillbaka på när traineeprogrammet kickade igång. Jag började arbeta i ett nordiskt team som ansvarar för prissättning av företagsförsäkringar. Det är motiverande att få ägna sig åt den sortens analys, på kundnivå.

Johns jobb kunde till exempel vara att förutse de risker en hantverkare ställs inför inom sitt specifika område. Baserat på den analysen skapas en försäkring som matchar rätt behov, så att kunden kan ägna sig åt att snickra punschverandor i lugn och ro – tryggt försäkrad.

- På If är analys så mycket mer än kurvor och grafer, konstaterar John. Vi vill vara bäst på risk för att kunna hjälpa människor och företag när oturen är framme. Det känns bra i magen.

Man uppmuntras att komma med nya idéer och driva igenom dem

För att förstå kundernas liv och försäkringsbehov krävs en enorm mängd data och det gäller att hela tiden ligga i framkant när samhället förändras.

- Redan under traineeprogrammet uppmuntrades vi att komma med nya idéer och driva igenom dem, säger John. Under mitt andra halvår som trainee var jag med och utvecklade en helt ny prismodell för våra fordonsförsäkringar.

I dag arbetar John bland annat med att utforska en helt ny maskininlärningsmodell för att se hur den, tillsammans med rätt data, kan göra analyserna ännu mer träffsäkra. Som alltid genomförs projektet i ett nära samarbete med kollegor runt om i organisationen.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur det är att jobba på If och se vilka lediga roller vi har just nu. Kanske hittar du något får dig att vilja ta nästa steg i karriären.

Se alla lediga jobb
Jobba hos oss

- Det gick snabbt att bygga upp ett kontaktnät på If, berättar John. Vi trainees hade nära kontakt med varandra. Vi sågs på seminarier runt om i Norden och hade regelbundna uppföljningar över en kaffe. Men det allra viktigaste för att på riktigt komma in i tänket och verksamheten var att vi på en gång blev en självklar del av ”businessen”. Som analytiker på If sitter man inte bara och räknar, själv i ett hörn. Här jobbar alla verkligen tillsammans, med ett gemensamt mål för ögonen – att göra livet tryggare för våra kunder.

Hitta och sök jobb, se vem du känner på If och nätverka med oss.