Gå direkt till sidans huvudmenyn Gå direkt till sidans innehåll

Nyhetsrummet

Välkommen! Här får du som journalist svar på frågor om If och försäkringar. Du hittar pressmeddelanden, bilder och video, samt ingångar till våra sociala kanaler. Kontakta oss gärna!

If utvidgar hemförsäkringen till att täcka ukrainska flyktingar

03-16-2022, 11:07

If anpassar hemförsäkringen under den akuta flyktingsituationen. Kunder som tar in flyktingar i sina hem får utan kostnad sin hemförsäkring utvidgad till att också innefatta dem.

Ifs kunder som tar in flyktingar i sina hem får utan kostnad sin hemförsäkring utvidgad till att också innefatta dem.

Tusentals flyktingar från Ukraina anländer nu till Sverige. Många svenskar har öppnat sina hem för ukrainska familjer med akut behov av någonstans att bo. Det är ett utomordentligt omtänksamt sätt att bidra i ett akut läge.

If har öppnat upp hemförsäkringen för att också omfatta flyktingar som erbjuds husrum i den akuta situationen. Försäkringstagarens valda omfattning av hemförsäkring öppnas upp till att också innefatta flyktingar som gratis erbjuds husrum. Utöver det lämnas också ersättning vid eventuell stöld eller skadegörelse på försäkringstagarens egendom.

Undantaget gäller för personer som ännu inte är folkbokförda i Sverige. Det gäller inte personer som upplåter bostad mot ersättning från exempelvis en kommun.

Undantaget gäller i ett första steg i sex månader, till 15 september. Därefter görs en ny bedömning.

Presskontakter

Pressfrågor

För journalister 

press@if.se

08-410 023 03 

Jessica Balksjö Nannini

Presschef

jessica.balksjo.nannini@if.se

Följ oss i sociala medier