Gå direkt till sidans huvudmenyn Gå direkt till sidans innehåll

Nyhetsrummet

Välkommen! Här får du som journalist svar på frågor om If och försäkringar. Du hittar pressmeddelanden, bilder och video, samt ingångar till våra sociala kanaler. Kontakta oss gärna!

If rekryterar hälsoexperten Kristina Ström Olsson

08-10-2021, 07:51

If rekryterar Kristina Ström Olsson, försäkringsbranschens främsta expert på hälsa och privata sjukvårdsförsäkringar. Rekryteringen är ett led i en större satsning på personförsäkringar.

Nordens största försäkringsbolag If satsar stort på hälsa och personförsäkring. If har erbjudit personförsäkringar sedan 2004 och gett människor trygghet om det skulle hända något med deras hälsa. Vi har hjälpt företag att ta hand om sina mest värdefulla tillgångar: de anställda. Nu skruvas ambitionen upp.

If upplever en stark efterfrågan på ett försäkringsskydd som kompletterar den offentliga hälso- och sjukvården. I dag omfattas nästan 700 000 personer i Sverige av en privat sjukvårdsförsäkring. Samtidigt är frågan om privata sjukvårdsförsäkringar politiskt känslig. Det är viktigt att försäkringsbranschen, och If som ledande aktör, kan bidra till att öka förståelsen kring vilket värde privata försäkringar bidrar med.

– Vi kompletterar offentlig hälso- och sjukvård genom vårt fokus på tidiga och förebyggande hälsoinsatser. Vi bryr oss om våra kunder redan innan de blir sjuka. Vi vill och kan hjälpa dem att leva liv i hälsa, säger Kristian Hultqvist, chef för kommunikation och public affairs på If Sverige.

– Ingen är bättre än Kristina Ström Olsson på att navigera i det politiska landskapet kring privata vårdförsäkringar. Vi har ett ansvar gentemot våra kunder att erbjuda de bästa produkterna, men också gentemot politiken för att hjälpa beslutsfattarna att fatta informerade beslut. Kristina är en kunnig och engagerad kunskapskälla.

Kristina Ström Olsson kommer att arbeta med hälsofokuserad produktutveckling och public affairs i hela Norden. Hon kommer närmast från Länsförsäkringar AB, där hon varit hälsostrateg och chef för public affairs. Dessförinnan var hon välfärdsexpert på branschorganisationen Svensk Försäkring.

– Jag ser fram emot att få vara en del av Ifs ambitiösa satsning på hälsa. För mig som ägnat mig åt välfärdsfrågor och hälsoförsäkringar så länge är det en spännande tid, med stora möjligheter att göra positiv skillnad och en stor efterfrågan från arbetsgivare och kunder. Dock finn en risk att regelverket för en viktig del av människors hälsa och trygghet kommer att försämras. Därför är Ifs satsning så viktig, säger Kristina Ström Olsson.

Kristina Ström Olsson gjorde sin första dag på If 9 augusti.

Presskontakter

Pressfrågor

För journalister 

press@if.se

08-410 023 03 

Jessica Balksjö Nannini

Presschef

jessica.balksjo.nannini@if.se

Följ oss i sociala medier